Olja Savičević Ivančević
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
1565
post-template-default,single,single-post,postid-1565,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Olja Savičević Ivančević

Olja Savičević Ivančević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olja Savičević Ivančević rođena je 16.09.1974. u Splitu. Piše prozu, poeziju, novinske kolumne.

Autorka je više pesničkih zbirki – od kojih je prvu objavila kao četrnaestogodišnjakinja –knjige priča „Nasmijati psa“ (2006) i romana “Adio, kauboju”.

Za rukopis „Nasmijati psa“ nagrađena je nagradom „Prozak“ kao najbolji autor proze do trideset i pet godina; dobitnica je prve nagrade „Ranko Marinković“ Večernjeg lista za kratku priču „Heroj“ i nagrade „Kiklop“ za najbolju zbirku poezije „Kućna pravila“ (2007).

Zbirka priča „Nasmijati psa“, osim u Hrvatskoj i Srbiji, objavljena je u Nemačkoj pod nazivom „Augustschnee“, te u Mađarskoj i Makedoniji.  Po nekim pričama snimljeni su ili se snimaju kratki igrani filmovi.

Prozni fragmenti i pesme Olje Savičević Ivančević prevedeni su na većinu evropskih jezika, i uvršteni u  izbore i antologije. Olja Savičević Ivančević živi i radi u Splitu i u Korčuli. Plovi na Maloj vili.

Tags: