U KROKODILovoj rezidenciji za pisce tokom aprila boravi mlada slovenačka autorka Ana Šnabl
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17263
post-template-default,single,single-post,postid-17263,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

U KROKODILovoj rezidenciji za pisce tokom aprila boravi mlada slovenačka autorka Ana Šnabl

U KROKODILovoj rezidenciji za pisce tokom aprila boravi mlada slovenačka autorka Ana Šnabl

U KROKODILovoj rezidenciji za pisce tokom aprila boravi mlada slovenačka autorka Ana Šnabl koja je ujedno i 81. gošća KROKODILove kuće za pisce.

Posle promocije u Kikindi i Zrenjaninu gde je predstavljala svoju zbirku priča Odvezani (Partizanska knjiga,2018), u četvrtak 18. aprila od 19 sati u KROKODILovom Centru, Ana Šnabl razgovaraće sa Vladimirom Arsenićem i Srđanom Srdićem o novoj slovenačkoj književnosti i svom stvaralaštvu. Ulaz je slobodan. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku.

Ana Šnabl (1985, Slovenija) je na početku književne karijere. U novembru 2017, njena prva knjiga je dobila nagradu za najbolju debitanstsku knjigu, i bila nominovana za još dve nagrade. Trenutno radi na romanu koji se dešava krajem 80-ih u Sloveniji, a godine 2020. objaviće i krimi roman. Na doktorskim je studijama filozofije, i nada se da će se njena teza baviti mogućnostima feminističke autobiografije. Radila je kao novinarka, u čemu nikad nije bila dobra, ali je puno naučila i sada radi kao urednica Evropskog pregleda poezije, knjiga i kulture. Ponekad vodi književne događaje i piše kritike i kolumne za slovenačke medije. Živi u malom gradu na severu Slovenije.

Reading Balkans je regionalni projekat koji za cilj ima promociju književnosti sa prostora Zapadnog Balkana kroz obrazovanje i formiranje literarnog agenta koji će zastupati regionalne pisce na međunarodnoj sceni.

KROKODILova kuća za pisce.

Razvijajući stabilne odnose s partnerima u zemlji, regionu i inostranstvu, a po ugledu na slične veoma popularne programe evropskih metropola, Udruženje KROKODIL osnovalo je prvi kontinuirani rezidencijalni program za pisce u Srbiji – KROKODILOVU kuću za pisce u kojoj od 2012. godine na stipendiranim mesečnim boravcima redovno žive i stvaraju autori iz mnogih regionalnih, evropskih a sve više i svetskih zemalja.