Produžena kampanja “Za bebe superheroje”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17726
post-template-default,single,single-post,postid-17726,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Produžena kampanja “Za bebe superheroje”

Produžena kampanja “Za bebe superheroje”

Za 23 dana koliko traje drugi deo humanitarne akcije “Za bebe superheroje” prikupljeno je 57% planiranog iznosa od 150.000 dinara. Akcija se produžava do 13. jula – pomozite i vi kupovinu monitora i injekcionih špric pumpi za sve bebe superheroje.

Jedna od deset beba rodi se pre vremena, širom sveta. Tako se svake godine pre vremena rodi 15 miliona beba. U Srbiji se godišnje rodi više od 4.000 takvih beba ili 11 svakoga dana.

Među njima je i Nora. Nora se rodila u dvadeset četvrtoj nedelji. Ekstremno nerazvijena, zajedno s timom doktora i sestara u Institutu za neonatologiju od tada se svakodnevno bori za život. Nora je naša mala superheroina.

Tim angažovan na Intenzivnoj nezi beogradskog Instituta za neonatologiju – Dr Hajdarpašić, dr Stoiljković, dr Jovanović, dr Kovačević i drugi – dvadeset četiri časa dnevno sedam dana nedeljno neumorno pomažu prevremeno rođenim bebama da prežive i stasaju. Posvećenost, trud i ljubav ovih ljudi su bezrezervni i nemerljivi kao i njihova stručnost i savesnost.

Ali to ipak nije sve što je bebama superherojima potrebno.

Aparati za veštačko disanje, respiratori, injekcione špric pumpe samo su neke od stvari koje nedostaju Institutu za neonatologiju.

Pomozite i vi svojom donacijom do 13. jula putem računa broj: 170-0030039599000-25 sa svrhom uplate: Donacija za bebe superheroje (primalac: Udruženje KROKODIL Karađorđeva 43, Beograd) ili jednostavnom uplatom putem platne kartice na platformi donacije.rs.

Za više informacija kontaktirajte nas na: office@krokodil.rs ili putem telefona +381642047029.