KROKODILova Kuća za pisce: Razgovor sa Ekaterinom Petrovom
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20244
post-template-default,single,single-post,postid-20244,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KROKODILova Kuća za pisce: Razgovor sa Ekaterinom Petrovom

Utorak, 22. jun u 18 časova

KROKODILov Centar

Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)

Učestvuju: Ekaterina Petrova, Milena Berić

Radni jezik: engleski

Live stream događaja biće emitovan putem sledećeg linka: https://youtu.be/j6H3eSbcPA4

Nošenje maski u prostoru je obavezno, broj gostiju je ograničen, a prijave se vrše preko email adrese office@krokodil.rs

U utorak, 22. aprila u 18 časova u KROKODILovom Centru, predstavljamo vam jubilarnu stotu gošću KROKODILove Kuće za pisce – Ekaterinu Petrovu. Sa njom će razgovarati Milena Berić iz Udruženja KROKODIL. 

Ekaterina Petrova je književna prevoditeljka i autorka publicističkih dela na engleskom i bugarskom jeziku. Završila je master studije književnog prevođenja na Univerzitetu u Ajovi, gde je dobila nagradu Iowa Arts Fellowship. Takođe je završila i master studije evropske politike i vlasti na Londonskoj Školi Ekonomije, dok je osnovne studije nemačkog završila na fakultetu Mekalester u Sent Polu, Minesota. 

Poreklom iz Sofije u kojoj i trenutno živi, Ekaterina je dosta vremena provela živeći, studirajući i/ili radeći u Kuvajtu, Njujorku, Berlinu, Kosovu, Kubi, Severnoj Irskoj i jugu Francuske. Njena publicistika i književni prevodi pojavili su se u sklopu raznih bugarskih i engleskih izdanja, a izbor iz Ekaterininih eseja i putopisa, prvobitno pisanih u formi kolumne Turnupstuffer nedeljnika Capital Light biće objavljen u okviru izdavačke kuće Janet 45 Publishing.

Pridružite nam se u utorak, 22. aprila u 18 časova u KROKODILovom Centru i priključite se diskusiji o radu Ekaterine Petrove. Vidimo se!

Nošenje maski u prostoru je obavezno, broj gostiju je ograničen, a prijave se vrše preko email adrese office@krokodil.rs

Boravak Ekaterine Petrove u KROKODILovoj Kući za pisce realizovan je u okviru projekta Reading Balkans, koji je kofinansiran od strane programa Kreativna Evropa i Evropske mreže za književnost Traduki.
Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Projekat Reading Balkans: Borders vs. Frontiers je nastavak projekta Reading Balkans koji je bio podržan od strane programa Kreativna Evropa 2017. Ovog puta fokus je na temi granica i saradnji sa piscima izbeglicama – u vreme kada stare rane iz balkanskih ratova još nisu zaceljene, pitanja naših granica još nisu rešena, a nove politike straha i nacionalizma se grade kada izbeglice prolaze kroz naš region – kroz naše aktivnosti želimo da radimo na dijalogu, debati i dubljem razumevanju naših stvarnih problema.

#CreativeEurope4Books @europe_creative