UMETNICI GOVORE S01E05: milena putnik
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21043
post-template-default,single,single-post,postid-21043,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

UMETNICI GOVORE S01E05: milena putnik

UMETNICI GOVORE S01E05: milena putnik

Umetnici govore S01E05: Milena Putnik
Četvrtak, 23. decembar u 19 časova
KROKODILov Centar 
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Učestvuju: Milena Putnik i Branislav Dimitrijević

U četvrtak, 23. decembra s početkom u 19 časova, u petoj epizodi serijala Umetnici govore, istoričar umetnosti Branislav Dimitrijević razgovaraće sa likovnom umetnicom Milenom Putnik.

Milena Putnik (1976), aktivna je tokom poslednjih dvadesetak godina na domaćoj umetničkoj sceni. Od početnih, prostorno zahtevnijih ambijentalnih radova, kao što su: Vazdušna linija (Oktobarski salon, 2005.), Nit (nagrada Bijenala mladih u Vršcu, 2002.), Ostrvo (nagrada Mangelos, 2005.) kasnije prelazi na fotošetnje i privremene postavke u otvorenom prostoru što se vidi u višegodišnjem projektu Kontravidikovci/ Privremeni vidikovci,2007-11, sve vreme se baveći i slikarstvom kao osnovnim medijem izražavanja (U blizini, Salon Muzeja savremene umetnosti 2006, Svaki dan ispočetka,Galerija Kulturnog centra Beograda, 2009). Prelaskom na kolaž počinje da inkorporira u svoj umetnički rad mape, tehničke crteže, fotografije i reči, i tako spajanjem fragmenata pokušava da zahvati što više ranije neprimećenih mentalnih sadržaja, čime bi se donekle kompenzovalo drastično smanjenje formata radova i obima javnog izlaganja. Pri izlaganju uvek uključuje specifičnosti izložbenog prostora u postavku. U skorije vreme to su trajno preuređenje Skandinavskog paviljona FLU, na izložbi Ovo mesto 2018, intervencija u Gradskoj galeriji Požega na izložbi Našli smo divno mesto, 2017, postavka u atrijumu Biblioteke grada Napolju je unutra, 2019 i druge privremene intervencije u svakoj pogodnoj prilici. Sličan pristup podsticanja pažnje i svesnog odnosa prema okolini primenjuje i u radu sa studentima pejzažne arhitekture, kojima predaje umetničke predmete na Šumarskom fakultetu od 2010. godine.

Program Umetnici govore predstavlja zajednički projekat Srpskih lepih umetnosti i Udruženja KROKODIL. Od 21. do 26. decembra u Ostavinskoj galeriji biće postavljena izložba Srpske lepe umetnosti IV, ALL STARS, kustosa Branislava Dimitrijevića i Dunje Petković. 

Pridružite nam se u četvrtak u KROKODILovom Centru!