Krokodokodil 2015 | KROKODIL
Krokodokodil 2015
krokodokodil, krokodil, festival, knjizevnost, pisci, kultura, region, krokodokodil, konferencije, debata, evropa, mladi, pozoriste, ilustracija,
15342
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15342,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17606
 

 KROKODOKODIL 2015.

– BIBLIOSKOP ILI PAZI, ČITA SE! –

KAD

21. oktobra 2015. od 13.00 časova

GDE

Pozorište Dadov, Desanke Maksimović 6, Beograd

UČESTVUJU

Vladislava Vojnović, Igor Kolarov, Uroš Petrović, Ute Wegmann, Milutina Petrovića, Tanje Bošković, Miloša Spasojevića. Program će voditi pisci za decu, Jasminka PetrovićRaša Popov.

TREĆI ČUDOVIŠNI FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI I ILUSTRACIJE ZA DECU KROKODOKODIL

U EPIZODI: BIBLIOSKOP ILI PAZI, ČITA SE!

 

Pod naslovom „Biblioskop ili Pazi, čita se“ Festival Krokodokodil se ove godine održava treći put 21. oktobra 2015. od 13.00 časova u pozorištu Dadov, ul. Desanke Maksimović 6.

 

Festival se ove godine bavi dinamičnim odnosom književnosti za decu i filma!

 

Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori knjiga za decu: Vladislava Vojnović, Igor Kolarov i Uroš Petrovićkao i spisateljica za decu i mlade iz Nemačke Ute Wegmann, uz podršku svojih kolega iz sveta filma: reditelja Milutina Petrovića, glumice Tanje Bošković i snimatelja Miloša Spasojevića.

 

Program će voditi ljubiteljima Festivala Krokodokodil već dobro poznati tandem pisaca za decu: Jasminka Petrović iRaša Popov.

 

Ove godine prvi put organizujemo takmičenje namenjeno deci četvrtog, petog i šestog razreda iz čitave Srbije za najbolju kritiku omiljenog filma ili knjige.

 

Kritiku deca mogu slati u formi ilustracije ili teksta od 200 reči na e-mail adresu festivalkrokodil@gmail.com do 20. oktobra u 17 časova.

 

Najbolja tri rada biće nagrađena Krokodokodilovim poklon-paketom!

 

Izložbu sa svim pristiglim radova otvorićemo u okviru ovogodišnjeg Festivala Krokodokodil u sredu 21. oktobra u 14:30 časova kada ćemo proglasiti i izbor nagrađenih radova i imena njihovih autora.

 

U okviru ovogodišnjeg Festivala Krokodokodil biće održane i tri radionice u prostorijama škola s kojima ove godine sarađujemo, na teritorijama opština Grocka, Novi Beograd i Savski venac.

 

Teme radionica su:

“Kako se piše priča” (Uroš Petrović),

“Kako se piše scenario” (Vladislava Vojnović),

“Kako se stvara animirani film” (Miloš Tomić).

 

Festival Krokodokodil, koji zajednički organizuju beogradska udruženja Krokodil i OK – Obrazovanje i kultura, uz pomoć omladinskog pozorišta Dadov, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

 

Festival Krokodokodil je prvi put održan u aprilu 2014. godine u Kulturnom centru Majdan, s temom „Kako nastaje knjiga“.Na tom prvom izdanju Festivala Krokodokodil nastupali su spisateljsko–ilustratorski parovi Jasminka Petrović iBob Živković iz Srbije, te Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Krune Lokotara, Ivana Bevca iRaše Popova.

 

2014. godine, festival je za centralnu temu imao horor i fantaziju u književosti za decu a održan je pod naslovom „Kako pobeći iz horor priče“ 15. oktobra u omladinskom pozorištu Dadov.

 

Festival Krokodokodil su pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Goethe-Institut Beograd, Opština Savski venac i književna mreža Traduki.