KROKODOKODIL PREDSTAVLJA: DETINJSTVO U STRIPU
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18037
post-template-default,single,single-post,postid-18037,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KROKODOKODIL PREDSTAVLJA: DETINJSTVO U STRIPU

KROKODOKODIL PREDSTAVLJA: DETINJSTVO U STRIPU

Krokodokodil predstavlja: Detinjstvo u stripu
Učestvuju: Thierry Guitard i Aleksandar Zograf
Petak, 11. oktobar od 19h
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz iz bašte)

U petak 11. oktobra održaće se treća tribina u susret ovogodišnjem Festivalu dečje književnosti i ilustracije. O detinjstvu u stripu govoriće Aleksandar Zograf sa francuskim strip autorom Tijerijem Gitarom. Razgovor će biti na francuskom jeziku uz konsekutivni prevod.

Thierry Guitard, francuski strip autor i ilustrator, svoje radove objavljuje u listovima Liberation, New Yorker, Rock & Folk, Marie-Claire, Nova, Politis, itd, ali je potekao sa scene strip fanzina, koja je eksplodirala na francuskoj sceni osamdesetih i početkom devedesetih godina. Zajedno sa suprugom Mirjanom Mišlov, bio je izdavač časopisa La Pieuvre, i veoma čest izlagač u knjižari-galeriji Un Regard Moderne, razbarušenom prostoru za ljubitelje alternativne i underground produkcije stripa i knjiga, u samom turističkom centru Pariza. U ilusutratorskom radu Thiery Guitard se bavio dizajnom omota za rock grupe, kao i dizajnom knjiga, a radio je i na dva animirana filma prema vlastitim idejama: Les Pauvres (Siromasi) i La Misère (Beda). Specijalno za ovu priliku, autor će predstaviti delove svoje gračičke novele-autobiografije u nastanku, i govoriti o detinjstvu kao inspiraciji za strip.