Poziv na kreativne radionice oslikavanja kolača i plastelinske animacije za decu
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23730
post-template-default,single,single-post,postid-23730,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Poziv na kreativne radionice oslikavanja kolača i plastelinske animacije za decu

Poziv na kreativne radionice oslikavanja kolača i plastelinske animacije za decu

Українська, Русский 

Radionica oslikavanja kolača
Subota, 22. april, 11 časova 
Vodi: Ljubov Marić
Radni jezici: naš i ukrajinski

Radionica plastelinske animacije
Nedelja, 23. april, 11 časova
Vodi: Marina Babošina
Radni jezici: naš i ruski

Mesto održavanja: KROKODILov Centar, Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica)
Prijave na: office@krokodil.rs

Pozivamo decu i roditelje da nam se pridruže na zanimljivim i kreativnim radionicama koje se održavaju ovog vikenda u KROKODILovom Centru! Radionicu oslikavanja kolača vodiće na našem i ukrajinskom jeziku Ljubov Marić, koja je došla u Srbiju pre 13 godina, a stekla je veliko iskustvo u radu sa decom koja su izbegla iz Ukrajine tokom poslednjih godinu dana. Ljubov je veoma vešta u oslikavanju kolača, slikarstvu, crtanju, a sa decom će raditi na tehnikama primenjene umetnosti dekoracije. Radionica plastelinske animacije održaće se na našem i ruskom jeziku, a vodiće je Marina Babošina, glumica, rediteljka i pozorišna pedagoškinja. Tokom radionice deca će savladati ceo proces stvaranja plastelinkse animacije: kreiranje likova i scenografije, razvoj scenarija, sinhronizaciju, snimanje i montažu. 

Izložba dečijih radova biće predstavljena u okviru festivala KROKODIL od 15. do 18. juna 2023. godine ispred Muzeja Jugoslavije. Kroz ovaj projekt izlazimo u susret potrebama dece iz izbeglih i raseljenih porodica a u kontekstu podrške neformalnom obrazovanju i okruženju koje podstiče učenje. Kreativni rad predstavlja važan podsticaj ugroženoj deci, koja će kroz seriju kreativnih radionica u KROKODILu u narednim mesecima zajednički stvarati radove i biti u interakciji sa svojim vršnjacima, profesionalnim edukatorima, umetnicima, piscima i drugim stvaraocima za decu. Sticanje i podsticaj veština kroz kreativni rad omogućiće deci da poboljšaju samopouzdanje i samopoštovanje ali će i stimulisati lični razvoj i ponos na postignuto te osećaj uključenosti i svrhe. Radionice su otvorene za svu decu uzrasta od 9 do 13 godina i limitirane na 15 učesnika. Prijave su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs. Ove dve radionice su prve u nizu radionica koje se realizuju na našem, ukrajinskim i ruskom jeziku u okviru projekta Better Together: Kreativni program inkluzije dece izbeglih i raseljenih porodica, a u partnerstvu sa Centrom za migracije i raseljenost na Balkanu međunarodne organizacije Save the Children.