Treći serijal PROSTORA SLOBODE / S3E1 VIKTOR IVANČIĆ
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
25215
post-template-default,single,single-post,postid-25215,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Treći serijal PROSTORA SLOBODE / S3E1 VIKTOR IVANČIĆ

Treći serijal PROSTORA SLOBODE / S3E1 VIKTOR IVANČIĆ

Treći serijal PROSTORA SLOBODE počnjemo razgovorom s Viktorom Ivančićem, čovekom koji je dokaz da je moguće biti beskompromisni borac a istovremeno nežna i blaga osoba. U okviru trećeg serijala PROSTORA SLOBODE, koji se prvi put realizuje u produkciji KROKODILa.

Mia David je u prvih pet epizoda pokušala da otkrije neke od najzanimiljivijih i najintimnijih crtica iz života svojih sagovornika i da kroz razgovor istraži njihove prostore slobode koji su ispunjeni ljubavlju, tolerancijom, razumevanjem, kreativnošću i snažnim otporom prema svemu onome što nas je gušilo tokom poslednjih trideset godina i što nas jednako guši i danas. * Gde su, dakle, ti prostori slobode? Kako ih stvaramo i održavamo u životu? I pre svega, kako ih delimo s drugima ne bismo li našu zajednicu učinili boljim mestom za sve? * Najnoviji serijal PROSTORA SLOBODE predstavlja impresivnu selekciju pisaca i drugih literarnih stvaralaca ali i mislilaca, muzičara, umetnika te drugih kreativnih ljudi zahvaljujući kojima godinama već dokazujemo da angažovana reč koja se stvara na prostoru koji smatramo svojim (“od Triglava do Đevđelije”) nije mrtva, naprotiv. Ona svakodnevno preispituje našu realnost dokazujući da prava nisu, i da nikako ne smeju da budu, rezervisana samo za privilegovane pojedince već da, naprotiv, pripadaju svima nama. Te da lične slobode ne smeju da budu sputane i ograničene upitnim konzervativnim “vrednostima” koje najčešće služe isključivo da bi se nesmetano vršilo nasilje nad drugima i drugačijima. Drugim rečima, angažovana reč hrabro prihvata izazov u javnoj areni i osvaja alternativne zone delovanja koje sada i ovde nazivamo PROSTORIMA SLOBODE. * Serijal se realizuje u okviru projekta Zašto kažeš ljubav a misliš na rat? uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju i Holandskog fonda za regionalno partnerstvo – MATRA.