Naš Tim
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
14963
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14963,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

NAŠ TIM

Od 2009. pa do danas prešli smo dug put. Neprestano smo se razvijali i napredovali, neprestano učili ali nismo zaboravljali da ujedno razvijamo prijateljske odnose i dobru atmosferu unutar Udruženja KROKODIL. Naš mali/veliki tim čine Vladimir, Mila, Milan, Maja, Sara, Aleksandra, Stefana i Mara kao osmoro stalno angažovanih na svim poslovima kojima se KROKODIL bavi, ali i mreža od desetak naših stalnih spoljnih saradnika koji, zajedno s nama, čine organizaciju, kulturnu delatnost pa i stanje duha koje nazivamo Udruženje KROKODIL. Naš rast i razvoj temeljimo prevashodno na slobodi mišljenja i kreativnosti te negovanju timske atmosfere i prijateljstva među zaposlenima. Ono što nas čini jedinstvenima jesu visoka stručnost i znanje pojedinaca koji svojim inovativnim pristupom doprinose timskom rešenju svakog problema u oblastima našeg delovanja, naime kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja u cilju razvoja književne publike kao i one zainteresovane za kulturu uopšte, promovisanju politike dijaloga, pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza prevashodno na prostoru Zapadnog Balkana ali i produbljivanju uzajamnog razumevanja te prihvatanja različitosti na evropskom kontinentu i šire.

MI VERUJEMO

u sledeće vrednosti i intenzivno ih negujemo:

Poštenje i integritet

podrazumevaju visoke etičke standarde, otvorenost, razboritost, poverenje i iskrenost u svim našim poslovnim odnosima.

Transparentnost

javno i otvoreno delimo ideje, informacije, planove, i ciljeve. Iskreno verujemo da ovakva međusobna otvorenost kao i otvorenost ka saradnicima, partnerima te široj javnosti doprinosi boljem razumevanju, izgradnji jakih i stabilnih odnosa te njihovom uključivanju u kreativni proces.  

Jake veze sa saradnicima i partnerima

naš odnos sa saradnicima i partnerima znatno je dublji od običnog poslovnog odnosa: naš cilj je da razumemo i ljude a ne samo njihov posao, te da izgrađujemo dugoročne veze zasnovane na obostranom poštovanju i poverenju.

Ličnu odgovornost

mi jedni druge smatramo ravnopravnima. Prepoznajemo i priznajemo sposobnosti svakog pojedinca.

NAŠ TIM

Vladimir-Arsenijevic

Vladimir Arsenijević

Predsednik i kreativni direktor/Član Upravnog odbora
20181129_164529(0)

Milan Adnađ

Administracija i finansije
Đonin

Aleksandra Đonin

Producentkinja/KROKODILov Centar
FB_IMG_1640189054707

Marijana Dolić

Menadžerka KROKODILovog Centra

 

Milena-Beric

Milena Berić

Komunikacije, razvoj i spoljni poslovi/Članica Upravnog odbora
Ena for Linkedin

Jelena Babić Barnes

Saradnica na evropskim projektima
image_67127553

Aleksandra Jelesijević

Asistentkinja u sektoru komunikacija
stefana fotka

Stefana Pekez

Asistentkinja u sektoru komunikacija

Sylwia Świerczewska

Asistentkinja u sektoru komunikacija
sara mandić

Sara Mandić

Koordinatorka projekata
Maja Vukovic photo

Marija Vuković Biserko

Koordinatorka projekata
IMG_20201019_135139

Anđela Đurić

Praktikantkinja

Biografije

VLADIMIR ARSENIJEVIĆ (rođen 1965. u Puli, Hrvatska, tada SFR Jugoslavija) je nagrađivan i međunarodno priznat srpski pisac, prevodilac, urednik, publicista i kulturni radnik. Dobitnik je NIN-ove nagrade 1994. Godine za svoj prvi roman “U potpalublju” čime je postao najmlađi dobitnik ikad ove prestižne književne nagrade. Roman “U potpalublju” je ujedno bio prva debitantska knjiga koja je nagrađena ovom nagradom. Onaj anti-ratni roman uskoro je preveden na 20 jezika čime je Arsenijević postao jedan od najprevođenijih srpskih pisaca ikad. Od tad, Arsenijević je objavio mnogobrojne romane, grafičke novele, zbirke kratkih priča i knjige eseja. Njegovi eseji i kolumne redovno se objavljuju u štampanim i online medijima širom regiona bivše Jugoslavije. On je poznat i kao urednik koji je formirao i razvio izdavačku kuću RENDE u kojoj je radio kao Glavni i odgovorni urednik od njenog osnivanja 2000. pa do 2007. Godine. On 2007. do 2011. Vodio je beogradsku podružnicu istaknute hrvatske izdavačke kuće VBZ. 2009. godine osniva Udruženje KROKODIL čiji je predsednik i član Upravnog odbora do danas.

MILENA BERIĆ (rođena 1982. u Beogradu, Srbija, tada SFR Jugoslavija) magistrirala je komunikologiju pošto je završila osnovne studije međunarodne ekonomije. Svoju dinamičnu karijeru započela je radeći za OECD – na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, za grčku nacionalnu televiziju ERT i za ambasadu Indije u Beogradu. Nakon toga radila je u polju tržišnih komunikacija i advertajzinga u okviru jedne od najvećih agencija u svetu – TBWA World Wide u reklamnim kampanjama brendova kao što su Adidas, Nissan, Renault, VISA, Absolut Vodka i drugim. Postala je prva direktorka socijalnog preduzeća Divac HOD i to 2010. godine, sa ciljem da od preduzeća napravi dugoročnu i skladnu organizaciju. Od 2010. godine radila je kao nezavisan konsultant.  Postala je stručnjak u oblasti strateških komunikacija, spoljnih poslova i posredovanja (medijacije) tokom rada za Goethe – Institut u  Beogradu, Mikser i ostale kredibilne klijente u Srbiji i inostranstvu. Milena je ponela nagradu „30 ispod 30 mladi – srpski lideri“ za 2011. godinu i predstavljala je Srbiju na Šestoj Pan-evropskoj konferenciji međunarodnih odnosa u Turinu 2007. godine sa svojim radom „Kultura, dostojanstvo i osnaživanje“. Tokom petnaestogodišnjeg radnog iskustva dokazala se kao profesionalac iz oblasti ne samo komunikacija, nego i spoljnih odnosa i organizacionog menadžmenta. Uspešno je spojila koorporativne poslove, sa fokusom na strateško slanje poruke, kritičko razmišljanje i problem-solving, zajedno sa njenim specifičnim intresovanjem i iskustvom za pripovedanje priča i strategiju kampanja. Uspešno sarađuje sa KROKODILom od 2014. godine. Kao članica Upravnog odbora zadužena je za komunikacije, razvor i spoljne odnose. Ponosna je na činjenicu da je 2016. godine Udruženje KROKODIL  osvojilo European communication award za komunikacijsku strategiju festivala KROKODIL iz 2015. godine.

SARA MANDIĆ (rođena 1986. u Mumbaju, Indija) masterirala je na katedri za klavir Akademije Umetnosti u Novom Sadu, kao i na UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment. Trenutno je doktorantkinja naučnih studija menadžmenta kulture i medija na katedri za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. 2002. godine kao zvanična članica državne delegacije i predstavnica evropske grupe zemalja učestvuje na Specijalnom zasedanju Ujedinjenih Nacija o pravima deteta u Njujorku, gde se kao predstavnik dece jugoistočne Evrope obratila Savetu bezbednosti UN na temu problema obrazovanja. Kao pijanistkinja, nastupala je na brojnim koncertima, festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu – kao solista, u kamernim ansamblima i kao korepetitor. Pored izvođačkog i pedagoškog rada u oblasti klasične muzike, od 2010. godine aktivna je i u sektoru kulture, radeći kao producentkinja i projektni menadžer u različitim organizacijama, poput Međunarodnog Festivala KotorArt i Festivala Wild Beauty Art.  Jedna je od osnivača Fondacije „Vasilije Mokranjac“. Govori tečno engleski jezik i sporazumeva se na francuskom jeziku. Udruženju KROKODIL se pridružuje u oktobru 2019. godine na poziciji Koordinatorke projekata.

MILAN ADNAĐ (rođen 1985. godine u Beogradu, Srbija, nekada SFR Jugoslavija) diplomirao je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pre toga maturirao je sa diplomom Graver umetničkih predmeta u srednjoj školi Tehnoart u Beogradu. Tokom poslednjih sedam godina Milan je razvijao svoje organizacione, administrativne i finansijske sposobnosti i veštine u sektoru kulture radeći u različitim organizacijama. Poslednjih pet godina Milan je radio u Mikseru jednoj od vodećih multidisciplinarnih platformi u regionu gde je bio zadužen za administrativni i finansijski rad kao i za pripremu finansijskih izveštaja na EU projektima ka o i raznim drugim. Milan se pridružio KROKODILu u oktobru 2018. godine na poziciji finansijskog i administrativnog menadžera.

MAJA VUKOVIĆ BISERKO (rođena 1977. Srbija, tada SFR Jugoslavija) diplomirala je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ima gotovo 20 godina iskustva kao kulturna radnica, kao istoričarka umetnosti, kustoskinja ali i kao koordinatorka projekata u nevladinom i javnom sektoru. Stekla je iskustvo i veštine u području upravljanja projektima u kulturi, od pisanja do realizacije različitih projekata za ECF, Kreativnu Europu, UNOPS itd. Kao istoričarka umetnosti, bila je uključena u istraživanje ostavštine jugoslavenske dadaističke-zenitske grupe Travellers, pa stoga zajedno s radovima svojih kolega na daljem prikupljanju i muzeološkoj obradi umetničkih radova i predmeta grupe. Kao urednica vizualnih umetnosti i književnih programa, uspešno je organizovala i uređivala više od 150 izložbi, multimedijalnih događaja i moderirala više od 70 književnih događaja. Aktivna je kao humanitarna radnica i aktivistkinja za ljudska prava, orijentisana na pomoć deci, mladima i odraslima iz ranjivih i marginalizovanih grupa, poput migranata, dece i mladih s mentalnim poteškoćama, Roma i ugroženih žena. Oktobra 2021. godine priključuje se Udruženju KROKODIL na poziciji koordinatorke projekata.

 ANĐELA ĐURIĆ (rođena 1997. u Beogradu, Srbija) je student 4. godine novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije u Pekingu (Communication University of China). Paralelno je završila Filološku gimnaziju, smer kineski jezik i Srednju muzičku školu „Stanković“, odsek za violinu. Svog prvog krokodila videla je u Južnoj Africi gde je provela detinstvo, dok je sa Udruženjem KROKODIL, kao praktikantkinja, krenula da sarađuje 2020. godine, u sklopu programa Journalist for a day. Saradnica je Radio Beograd 1 u obrazovnom programu u redakciji za decu i mlade. Govori 4 i po jezika a zna i po neku poslovicu na latinskom.

ALEKSANDRA JELESIJEVIĆ (rođena 2001. u Kragujevcu, Srbija) studentkinja je treće godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru novinarstvo i komunikologija. Završila je intenzivni kurs filozofije objektivizma u Gruziji, kao i Školu objektivizma u Beogradu. Volontira u organizacijama “SOFA”, “CMJP” i “CEDEM”, a volontirala je i na raznim festivalima i događajima poput “Interparlamentarne Unije”, kao oficir za komunikacije. Od prve godine fakulteta radi u polju marketinga i komunikacija, kao SEO Specijalista, Copywriter i Social Media Manager. U Evans Media radila je kao junior novinar i copywriter, ali i scenaristkinja u epizodama rađene za Microsoft. Završila je novinarsku praksu na onlajn portalu “Danas” i kurs istraživačkog novinarstva i medija u Libeku. Trenira odbojku, a takođe je završila i nižu muzičku školu za klavir. Aktivno je trenirala šah deset godina. Tečno govori engleski, a služi se i nemačkim jezikom. Oktobra 2021. godine priključuje se Udruženju KROKODIL kao asistentkinja u sektoru komunikacija.

ALEKSANDRA ĐONIN (rođena 1995. u Vršcu, Srbija) studentkinja je menadžmenta umetničke produkcije i medija na Fakultetu savremenih umetnosti. Iskustvo je stekla volontiranjem na brojnim lokalnim i regionalnim projektima i festivalima, kao i praksom na poziciji producenta i organizatora na eduTV i LinkTV. Na Mikser festivalu radila je u oblasti PR-a i komunikacija, a na Bitef festivalu kao marketing menadžer. Njeno istraživačko polje interesovanja čine feministički i ekološki aktivizam, borba za ljudska prava i prava životinja. Veruje u umetnost i stvaralaštvo, kao osnovne medije komunikacije, što potvrđuje izlaganjem interaktivne instalacije na festivalu Dev9t. Udruženju KROKODIL se pridružila u oktobru 2019. na poziciji producentkinje.

JELENA BABIĆ BARNES, stekla je iskustvo u pripremi, realizaciji i koordinaciji projekata stekla je u Beogradskoj otvorenoj školi, gde je dugi niz godina radila na koordinaciji i implementaciji aktivnosti i projekata u oblasti evropskih integracija i razvoja civilnog društva, koje imaju za cilj unapređenje javnih politika. Tokom profesionalne karijere učestovala je u pripremi i realizaciji različitih projekata, tendera i programa finansiranih kroz različite bilateralne i multilateralne programe saradnje – sa posebnim naglaskom na programe razvojne saradnje (USAID, SIDA), programe Evropske unije i multilateralnih organizacija. U periodu od tri godine (2014-2017) radila je u Centru za EU integracije Privredne komore Srbije, gde je vodila, koordinirala i upravljala nacionalnim i regionalnim projektima u oblasti razvoja preduzetništva i unapređenja komunikacije poslovnog sektora u procesu pristupanja Srbije EU finansiranim od strane Evropske komisije i Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ). Pored iskustva u upravljanju projektima, Jelena radi i na osmišljavanju i sprovođenju kampanja javnog zagovaranja i izradi dokumenata praktične politike (policy papers). Akreditovani je trener za realizaciju programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

STEFANA PEKEZ (rođena 1994. godine u Zrenjaninu, Srbija) diplomirala je na Filološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, studijski program: holandski jezik, književnost, kultura (sa švedskim i engleskim kao drugim jezicima). Potom je upisala master studije Kulturologije na Fakultetu političkih nauka. Tokom studija pohađala je više seminara, radionica i letnjih školi uključujući, između ostalog, seminar iz književnog prevođenja “Književnost i identitet” na Univerzitetu u Beču, kao i radionicu književne kritike u okviru književnog festivala Bookstan u Sarajevu. Volontirala je na filmskim festivalima Beldocs i Slobodna zona u sektorima PR-a, komunikacija i prevođenja. Sa udruženjem KROKODIL počela je da sarađuje 2021. godine u okviru programa Journalist for a day, nakon čega se priključila Udruženju na poziciji asistentkinje u sektoru komunikacija. Trenutno je takođe i saradnica Skandinavskog kutka.

SYLWIA ŚWIERCZEWSKA (rođena 1995. u Poljskoj) studentkinja je pete godine slavistike Instituta zapadne i južne slavistike na Univerzitetu u Varšavi. Diplomirala je francuski jezik na Univerzitetu Maria Curie-Sklodowska u Lublinu, kasnije je upisala varšavsku slavistiku i izabrala je srpsku kulturu i srpski jezik kao glavni predmet istraživanja. Radila je u digitalnom marketingu i bavila se marketing kampanjama na društvenim mrežama i saradnjom sa influenserima. Tečno govori poljski (njen materni jezik), priča i srpski, francuski i engleski. Sa udruženjem KROKODIL sarađuje kao praktikantkinja u okviru međunarodnog programa za studentsku praksu.

MARIJANA DOLIĆ (rođena 1990. godine u Somboru, Srbija) diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sombor, Univerziteta u Novom Sadu, smer: učitelj. Volontirala je u Somborskom edukativnom centru u okviru projekta Škola dobre volje koji je posvećen pružanju besplatne pomoći u učenju deci iz socijalno ugroženih porodica. Takođe je volontirala u Centru za razvoj obrazovanja “Planeta” gde je radila na programu upoznavanja dece i mladih s principima naučno-istraživačkog rada. Od oktobra 2021. godine Marijana nam se pridružila kao menadžerka KROKODILovog Centra. Ističe da sve što radi radi s ljubavlju.