Naš Tim
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
14963
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14963,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

NAŠ TIM

Od 2009. pa do danas prešli smo dug put. Neprestano smo se razvijali i napredovali, neprestano učili ali nismo zaboravljali da ujedno razvijamo prijateljske odnose i dobru atmosferu unutar Udruženja KROKODIL. Naš mali/veliki tim čine Vladimir, Mila, Milan, Maja, Sara, Sanja, Stefana i Jeja kao osmoro stalno angažovanih na svim poslovima kojima se KROKODIL bavi, ali i mreža od desetak naših stalnih spoljnih saradnika koji, zajedno s nama, čine organizaciju, kulturnu delatnost pa i stanje duha koje nazivamo Udruženje KROKODIL. Naš rast i razvoj temeljimo prevashodno na slobodi mišljenja i kreativnosti te negovanju timske atmosfere i prijateljstva među zaposlenima. Ono što nas čini jedinstvenima jesu visoka stručnost i znanje pojedinaca koji svojim inovativnim pristupom doprinose timskom rešenju svakog problema u oblastima našeg delovanja, naime kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja u cilju razvoja književne publike kao i one zainteresovane za kulturu uopšte, promovisanju politike dijaloga, pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza prevashodno na prostoru Zapadnog Balkana ali i produbljivanju uzajamnog razumevanja te prihvatanja različitosti na evropskom kontinentu i šire.

MI VERUJEMO

u sledeće vrednosti i intenzivno ih negujemo:

Poštenje i integritet

podrazumevaju visoke etičke standarde, otvorenost, razboritost, poverenje i iskrenost u svim našim poslovnim odnosima.

Transparentnost

javno i otvoreno delimo ideje, informacije, planove, i ciljeve. Iskreno verujemo da ovakva međusobna otvorenost kao i otvorenost ka saradnicima, partnerima te široj javnosti doprinosi boljem razumevanju, izgradnji jakih i stabilnih odnosa te njihovom uključivanju u kreativni proces.  

Jake veze sa saradnicima i partnerima

naš odnos sa saradnicima i partnerima znatno je dublji od običnog poslovnog odnosa: naš cilj je da razumemo i ljude a ne samo njihov posao, te da izgrađujemo dugoročne veze zasnovane na obostranom poštovanju i poverenju.

Ličnu odgovornost

mi jedni druge smatramo ravnopravnima. Prepoznajemo i priznajemo sposobnosti svakog pojedinca.

NAŠ TIM

Vladimir-Arsenijevic

Vladimir Arsenijević

Predsednik i kreativni direktor/Član Upravnog odbora
20181129_164529(0)

Milan Adnađ

Administracija i finansije
sanja

Sanja Urošević

Asistentkinja u sektoru finansija
IMG-20230215-WA0032

Jelena Vuković Mićić

Menadžerka KROKODILovog Centra

mila za sajt

Milena Berić

Komunikacije, razvoj i spoljni poslovi/Članica Upravnog odbora
Ena for Linkedin

Jelena Babić Barnes

Saradnica na evropskim projektima
stefana fotka

Stefana Pekez

Projektna menadžerka/junior

IMG-20230107-WA0020

Nemanja Pavlović

Producent KROKODILovog Centra
sara mandić

Sara Mandić

Koordinatorka projekata
Maja Vukovic photo

Marija Vuković Biserko

Projektna menadžerka

FB_IMG_1497615810695

Marko Gajić

Asistent u sektoru komunikacija

Biografije

VLADIMIR ARSENIJEVIĆ (rođen 1965. u Puli, Hrvatska, tada SFR Jugoslavija) je nagrađivan i međunarodno priznat srpski pisac, prevodilac, urednik, publicista i kulturni radnik. Dobitnik je NIN-ove nagrade 1994. Godine za svoj prvi roman “U potpalublju” čime je postao najmlađi dobitnik ikad ove prestižne književne nagrade. Roman “U potpalublju” je ujedno bio prva debitantska knjiga koja je nagrađena ovom nagradom. Onaj anti-ratni roman uskoro je preveden na 20 jezika čime je Arsenijević postao jedan od najprevođenijih srpskih pisaca ikad. Od tad, Arsenijević je objavio mnogobrojne romane, grafičke novele, zbirke kratkih priča i knjige eseja. Njegovi eseji i kolumne redovno se objavljuju u štampanim i online medijima širom regiona bivše Jugoslavije. On je poznat i kao urednik koji je formirao i razvio izdavačku kuću RENDE u kojoj je radio kao Glavni i odgovorni urednik od njenog osnivanja 2000. pa do 2007. Godine. On 2007. do 2011. Vodio je beogradsku podružnicu istaknute hrvatske izdavačke kuće VBZ. 2009. godine osniva Udruženje KROKODIL čiji je predsednik i član Upravnog odbora do danas.

MILENA BERIĆ (rođena 1982. u Beogradu, Srbija, tada SFR Jugoslavija) magistrirala je komunikologiju pošto je završila osnovne studije međunarodne ekonomije (na sektoru za studije Evropske Unije i Severne Amerike). Svoju dinamičnu karijeru započela je početkom 2000. godina radeći za OECD, na Olimpijskim igrama u Atini, za grčku nacionalnu televiziju ERT i za ambasadu Indije u Beogradu. Karijeru nastavlja u polju tržišnih komunikacija u okviru nekih od najvećih globalnih agencija – DDB i TBWA World Wide na strategijama kampanja brendova kao što su adidas, Nissan, Renault, VISA, Absolut Vodka i dr. U januaru 2010. godine postaje direktorka DIVAC HOD-a kada ulazi u svet civilnog sektora u Srbiji gde narednih godina razvija veštine u oblasti organizacionog razvoja, strateških komunikacija i spoljnih odnosa koristeći svoje specifično intresovanje i iskustvo za pripovedanje priča i strategiju kampanja radeći za Goethe – Institut i mnoge druge klijente iz Srbije, Nemačke, Amerike i dr. Učestvovala je na šestoj Pan-evropskoj konferenciji međunarodnih odnosa u Torinu 2007. godine sa svojim istraživanjem „Kultura, dostojanstvo i osnaživanje“. Dobitnica je nagrade „30 ispod 30 mladi – srpski lideri“ za 2011. godinu a iste godine je bila delegatkinja Srbije na Evropskom Forumu u Alpbahu (European Forum Alpbach, Tirol). Razvoju Udruženja KROKODIL je potpuno posvećena od 2014. godine od kada je i stalna članica Upravnog odbora zadužena posebno za komunikacije, razvoj i spoljne odnose. Koautorka je Istraživanja s predlozima i preporukama za uključivanje u aktivnosti i saradnju organizacija civilnog sektora kao odgovor na agresiju na Ukrajinu (Udruženje KROKODIL, 2024); Istraživanja i analize skrivenog uticaja na porast nasilja u društvu u Srbiji (Udruženje KROKODIL, 2023);  kao i analize pod nazivom “IMPACT OF THE COVID-19 PANDEMIC ON THE INDEPENDENT SECTOR IN THE BALKANS” (Udruženje KROKODIL, 2021)Prevodi sa grčkog na zajednički jezik. Govori tečno engleski, francuski i grčki jezik. Koristi nemački, španski i italijanski jezik. Razume ukrajinski i ruski.  

SARA MANDIĆ (rođena 1986. u Mumbaju, Indija) masterirala je na katedri za klavir Akademije Umetnosti u Novom Sadu, kao i na UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment. Trenutno je doktorantkinja naučnih studija menadžmenta kulture i medija na katedri za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. 2002. godine kao zvanična članica državne delegacije i predstavnica evropske grupe zemalja učestvuje na Specijalnom zasedanju Ujedinjenih Nacija o pravima deteta u Njujorku, gde se kao predstavnik dece jugoistočne Evrope obratila Savetu bezbednosti UN na temu problema obrazovanja. Kao pijanistkinja, nastupala je na brojnim koncertima, festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu – kao solista, u kamernim ansamblima i kao korepetitor. Pored izvođačkog i pedagoškog rada u oblasti klasične muzike, od 2010. godine aktivna je i u sektoru kulture, radeći kao producentkinja i projektni menadžer u različitim organizacijama, poput Međunarodnog Festivala KotorArt i Festivala Wild Beauty Art.  Jedna je od osnivača Fondacije „Vasilije Mokranjac“. Govori tečno engleski jezik i sporazumeva se na francuskom jeziku. Udruženju KROKODIL se pridružuje u oktobru 2019. godine na poziciji Koordinatorke projekata.

MILAN ADNAĐ (rođen 1985. godine u Beogradu, Srbija, nekada SFR Jugoslavija) diplomirao je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pre toga maturirao je sa diplomom Graver umetničkih predmeta u srednjoj školi Tehnoart u Beogradu. Tokom poslednjih sedam godina Milan je razvijao svoje organizacione, administrativne i finansijske sposobnosti i veštine u sektoru kulture radeći u različitim organizacijama. Poslednjih pet godina Milan je radio u Mikseru jednoj od vodećih multidisciplinarnih platformi u regionu gde je bio zadužen za administrativni i finansijski rad kao i za pripremu finansijskih izveštaja na EU projektima ka o i raznim drugim. Milan se pridružio KROKODILu u oktobru 2018. godine na poziciji finansijskog i administrativnog menadžera.

MAJA VUKOVIĆ BISERKO (rođena 1977. Srbija, tada SFR Jugoslavija) diplomirala je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ima gotovo 20 godina iskustva kao kulturna radnica, kao istoričarka umetnosti, kustoskinja ali i kao koordinatorka projekata u nevladinom i javnom sektoru. Stekla je iskustvo i veštine u području upravljanja projektima u kulturi, od pisanja do realizacije različitih projekata za ECF, Kreativnu Europu, UNOPS itd. Kao istoričarka umetnosti, bila je uključena u istraživanje ostavštine jugoslavenske dadaističke-zenitske grupe Travellers, pa stoga zajedno s radovima svojih kolega na daljem prikupljanju i muzeološkoj obradi umetničkih radova i predmeta grupe. Kao urednica vizualnih umetnosti i književnih programa, uspešno je organizovala i uređivala više od 150 izložbi, multimedijalnih događaja i moderirala više od 70 književnih događaja. Aktivna je kao humanitarna radnica i aktivistkinja za ljudska prava, orijentisana na pomoć deci, mladima i odraslima iz ranjivih i marginalizovanih grupa, poput migranata, dece i mladih s mentalnim poteškoćama, Roma i ugroženih žena. Oktobra 2021. godine priključuje se Udruženju KROKODIL na poziciji koordinatorke projekata.

JELENA BABIĆ BARNES, stekla je iskustvo u pripremi, realizaciji i koordinaciji projekata stekla je u Beogradskoj otvorenoj školi, gde je dugi niz godina radila na koordinaciji i implementaciji aktivnosti i projekata u oblasti evropskih integracija i razvoja civilnog društva, koje imaju za cilj unapređenje javnih politika. Tokom profesionalne karijere učestovala je u pripremi i realizaciji različitih projekata, tendera i programa finansiranih kroz različite bilateralne i multilateralne programe saradnje – sa posebnim naglaskom na programe razvojne saradnje (USAID, SIDA), programe Evropske unije i multilateralnih organizacija. U periodu od tri godine (2014-2017) radila je u Centru za EU integracije Privredne komore Srbije, gde je vodila, koordinirala i upravljala nacionalnim i regionalnim projektima u oblasti razvoja preduzetništva i unapređenja komunikacije poslovnog sektora u procesu pristupanja Srbije EU finansiranim od strane Evropske komisije i Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ). Pored iskustva u upravljanju projektima, Jelena radi i na osmišljavanju i sprovođenju kampanja javnog zagovaranja i izradi dokumenata praktične politike (policy papers). Akreditovani je trener za realizaciju programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

STEFANA PEKEZ (rođena 1994. godine u Zrenjaninu, Srbija) diplomirala je na Filološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, studijski program: holandski jezik, književnost, kultura (sa švedskim i engleskim kao drugim jezicima). Tokom studija pohađala je više seminara, radionica i letnjih škola uključujući, između ostalog, seminar iz književnog prevođenja “Književnost i identitet” na Univerzitetu u Beču. Volontirala je na filmskim festivalima Beldocs i Slobodna zona u sektorima PR-a, komunikacija i prevođenja i bila saradnica Skandinavskog kutka gde je uglavnom pisala književne i filmske recenzije. S Udruženjem KROKODIL sarađuje od oktobra 2021. godine, gde je trenutno zaposlena na poziciji projektne menadžerke, a nakon učešća u programu Journalist for a day.

SANJA UROŠEVIĆ (rođena 1992. u Ivanjici, Srbija), završila ekonomski fakultet, smer opšta ekonomija. Dve godine je radila kao ekonomistkinja i referent izvoza i uvoza u kompaniji TREF. Težnju za inostranom saradnjom i poznavanjem američkog tržišta nadoknadila je obukom za dispečera. Završila kurseve iz oblasti markeringa: Copywriting i Internet marketing. U Udruženju KROKODIL zaposlena je kao asistentkinja u sektoru finansija od novembra 2022. godine a nakon uspešno realizovanog učešća u programu Novinar na dan/Journalist for a day.

JELENA VUKOVIĆ MIĆIĆ (rođena 1979. godine u Obrenovcu, Srbija) Bavi se ugostiteljstvom poslednjih deset godina.  Ljubaznost joj je na prvom mestu.  Uvek je spremna da uči nove stvari i stiče nova iskustva i prijatelje. Od oktobra 2022. godine Jeja nam se pridružila kao menadžerka KROKODILovog Centra.

MARKO GAJIĆ (rođen 1998. godine u Beogradu, Srbija, tada SR Jugoslavija) apsolvent na Katedri za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U toku studija učestvovao na realizaciji projekata i programa iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa, kulture sećanja i regionalne saradnje u organizacijama poput Evropa Nostre Srbija, Kreativnog Mentorstva, RYCO office-a i takođe sticao iskustva u oblasti fundraisinga prilikom rada u UNICEF Srbija. Aktivan volonter i član Borda Mladih Evropa Nostre Srbija i učesnik u aktivnostima Centra za američke studije pri Filozofskom fakultetu. Sa udruženjem KROKODIL prvi put sarađivao u okviru programa Journalist for a day 2021. godine. 

NEMANJA PAVLOVIĆ (rođen 2001. godine u Šapcu, Srbija), završio je gimnaziju u Šapcu, a trenutno studira Fakultet savremenih umetnosti na odseku multimedijalne produkcije. Njegovo interesovanje za produkucijom zvuka, prvobitno muzike, počelo je u 3. godini srednje škole. Pre toga je svirao gitaru i bio član par amaterskih bendova. Trenutno se bavi muzičkom produkcijom i komponovanjem muzike, kako za sebe tako i za autorski bend u kojem je frontmen (gitara i vokal). Učestvuje u raznim kulturnim događajima i organizacijama i teži ka tome da mu takve delatnosti budu karijera u daljem životu (organizacija događaja, ton majstor, muzičar, rad u studiju, kreiranje muzike za razne potrebe).