Festival KROKODOKODIL - KROKODIL
KROKODOKODIL cudovisni festival književnosti i ilustracije za decu
krokodokodil, krokodil, festival, knjizevnost, pisci, kultura, region, krokodokodil, konferencije, debata, evropa, mladi, pozoriste, ilustracija,
2206
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2206,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

FESTIVAL KROKODOKODIL

KROKODOKODIL, festival književnosti i ilustracije za decu, pokrenut je 2013. godine.  Godišnjeg je karaktera i namenjen najmađim generacijama čitalaca u našoj zemlji.

Festival književnosti i ilustracije za decu KROKODOKODIL formiran je oko premise da je od neimerne važnosti doprinositi razvoju buduće čitalačke publike na dinamičan, sistematičan i kontinuiran način. Društva koja se ponose popularnošću čitanja jesu upravo ona koja imaju pažljiv i temeljan sistem formiranja navika kod dece i to od najranijeg detinstva. Festival kniževnosti i ilustracije za decu KROKODOKODIL ima za cilj da ostvari upravo to, i to korišćenjem različitih vizuelnih i audio materijala te dramaturgije, režije, dekora i mizanscena što rezultira mešavinom festivalskog i pozorišnog događaja uz uključivanje najsavremenije multimedije kako bi čitav događaj što bolje bio prilagođen osećaju za ritam i načelnom senzibilitetu najmlađe čitalačke publike.

Prateći program festivala uključuje radionice za decu i opštu javnost, predavanja za stručnjake iz područja književnosti za decu kao i kreativne konkurse za najmađu publiku u čitavoj Srbiji.  Za kraj, prateći program festivala obuhvata izložbu dečjih crtanih i pisanih radova koji se ocenjuju pre festivala dok se mladim autorima nagrađenih radova nagrade dodeljuju tokom glavne festivalske ceremonije.

thumb-Krokodokodil-2018

Festival KROKODOKODIL u epizodi:

U TUĐIM PATIKAM

12. oktobar 2018. godine

Festival KROKODOKODIL u epizodi:

PUTOVANJE U SREDIŠTE KNJIGE

17. novembar 2017. godine

thumb-Krokodokodil-2017
thumb-Krokodokodil-2016

Festival KROKODOKODIL u epizodi:

KAKO SU LOLA I IVICA SPASILI BAJKE

14. – 18. novembra 2016. godine

Festival KROKODOKODIL u epizodi:

BIBLIOSKOP ILI PAZI, ČITA SE!

1. oktobar 2015. godine

thumb-Krokodokodil-2015
thumb-Krokodokodil-2014

Festival KROKODOKODIL u epizodi:

Kako pobeći iz horor priče

15. oktobar 2014. godine

Festival KROKODOKODIL u epizodi:

Čudovište koje “guta” knjige

19. april 2013. godine

thumb-Krokodokodil-2013