UČLANITE SE U KROKODILOVU UKRAJINSKU BIBLIOTEKU
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23857
post-template-default,single,single-post,postid-23857,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

UČLANITE SE U KROKODILOVU UKRAJINSKU BIBLIOTEKU

UČLANITE SE U KROKODILOVU UKRAJINSKU BIBLIOTEKU

Usled velikog interesovanja, pozivamo vas da pristupite našem online katalogu gde u svakom trenutku možete videti koja smo nova izdanja pripremili za vas i takođe dostupnost primeraka.

Time ujedno postajete i član KROKODILove biblioteke na ukrajinskom.

U okviru istog dokumenta imate i mogućnost da rezevrvišete knjigu, da nam postavite pitanja ili date sugestije u vezi sa radom biblioteke a mi ćemo vam odgovoriti u najskorijem roku. (Odeljak “Ćaskanje”)

LINK KA KATALOGU
—-
U martu ove godine grupa od osam izdavačkih kuća i Udruženje KROKODIL zajedničkim snagama pokrenuli su inicijativu nabavke knjiga na ukrajinskom jeziku koje su prevashodno namenjene rastućoj ukrajinskoj zajednici u našoj zemlji. Namera ove inicijative bila je i jeste da se ljudima koji su izbegli od ratnih razaranja omogući da se u izbeglištvu makar donekle osećaju kao kod kuće i da, uprkos svim okolnostima, mogu i u rasejanju da vode normalan život nalik onom koji su ostavili iza sebe.  
Izdavači koji su omogućili otvaranje prve biblioteke knjiga na ukrajinskom jeziku a koju smo polovinom maja ustanovili u KROKODILu te ih tako stavlili na raspolaganje budućim korisnicima su:
Blum
Booka
Finesa
Geopoetika
Heliks
Štrik
Treći trg
Urban Reads
Oko 400 knjiga za decu i odrasle otkupljeno je od distributivnog centra koji je formiran u Kijevu tokom rata upravo za potrebe rastuće ukrajinske dijaspore. Početkom marta ovaj kontingent knjiga bio je otpremljen u Srbiju u okviru humanitarne akcije i putovanja delegacije KROKODILa u Ukrajinu.