Građanska peticija – Oslobodimo zidove!
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
25754
post-template-default,single,single-post,postid-25754,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-27178

Građanska peticija – Oslobodimo zidove!

Građanska peticija – Oslobodimo zidove!

Da li želimo da naš javni prostor bude ispunjen porukama mržnje? Da nas na svakom uglu čekaju grafiti i murali koji pozivaju na nasilje i šovinističke akcije? Da li želimo da u tako zagađenom ambijentu odrastaju naša deca? Do kad će odgovorni ostajati nekažnjeni dok se oni koji nastoje da poprave ovakvo stanje stvari po pravilu suočavaju s tužbama i pritiscima? 

Mi, dolepotpisani građani, ovom peticijom zahtevamo da se pokrene postupak usvajanja navedenih preporuka u okviru pravno-političkog sistema Republike Srbije s ciljem da se podigne svest o štetnosti ovakve zloupotrebe javnih površina te da nadležne institucije na adekvatan i pravovremen način detektuju i sankcionišu slične pojave.

PETICIJU POTPIŠITE OVDE