Preuzmite brošuru “Audio – maraton: Patike za trčanje, knjige za slušanje”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20239
post-template-default,single,single-post,postid-20239,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Preuzmite brošuru “Audio – maraton: Patike za trčanje, knjige za slušanje”

U saradnji sa našim partnerima iz Beogradskog maratona, uz startne pakete za sve trkače koji su se prijavili za trku od 42 kilometra održanu 6. juna 2021. godine, našla se i brošura o KROKODILovom novom trkačko-književnom projektu – “Audio-Maraton: Patike za trčanje, knjige za slušanje”.

U PDF verziji koja vas čeka u nastavku teksta, saznajte sve detalje o ovom zanimljivom projektu, uz interesantan prateći sadržaj: intervju sa piscima-maratoncima, statistike sa fokus grupa, savete za trkače početnike, kao i savete za konzumiranje književnosti u audio formatu,  preseku između ova dva sveta, kao i brojni zanimljivi detalji vezani za sam projekat. Prvih 50 zaintersvoanih koji prate uputstva iz ovog booklet-a, ostvaruju pravo na svoju (prvu) besplatnu audio knjigu – roman “U potpalublju” Vladimira Arsenijevića.

Preuzmite pdf ovde.

Najnoviji projekat Udruženja KROKODIL, Audio-Maraton*Patike za trčanje – knjige za slušanje, deo je evropskog projekta BE (P)ART GROW WITH ARTS koji partnerski realizuju organizacije iz Španije, Belgije i Mađarske: PEN Català, UC Limburg, Szepirok Tarsasaga Egyesuleteuc i Fundación Uxio Novoneyra. Fokus aktivnosti na ovom trogodišnjem projektu jeste približavanje književnosti mladim ljudima zbog njene ključne uloge u razumevanju sveta, razvijanju kritičkog mišljenja i veština kreativnog rešavanja problema kao i blagotvornog uticaja čitanja i fizičke aktivnosti na mentalno zdravlje.

Imajući ovo u vidu, ovim projektom u Srbiji predstavićemo praksu slušanja audio knjiga uz rekreativno trčanje i sinergistički efekat čitanja, odnosno slušanja knjiga i fizičke aktivnosti na fizičko i mentalno zdravlje. Cilj je da trkače i ljubitelje sporta zainteresujemo za svet književnosti kako bi pomoću audio knjiga obogatili svoje treninge, a da mladim piscima i ljubiteljima književnosti predstavimo značaj fizičke aktivnosti. O vezi između ove dve oblasti svedoče i mnogi poznati pisci koji su ujedno i rekreativni trkači, kao što su Haruki Murakami, Ante Tomić, Srećko Horvat, Vladimir Arsenijević, Nebojša Vujanović i mnogi drugi.