DIGITALNA OSEĆAJNOST S01E01: ALEKSANDAR JEVTIĆ
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
19756
post-template-default,single,single-post,postid-19756,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

DIGITALNA OSEĆAJNOST S01E01: ALEKSANDAR JEVTIĆ

Petak, 26. februar od 18h 

KROKODILov Centar

Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)

Učestvuju: Uroš Krčadinac, Aleksandar Jevtić

Live stream biće emitovan na yt kanalu i fb stranici @krokodilegnagingwords

Broj gostiju je ograničen, rezervacije se vrše putem email adrese office@krokodil.rs, a nošenje maski u prostoru je obavezno. 

Zadatak umetnika je da proizvodi umetnost za koju ne postoji konkurencija

Pridružite nam se u petak, 26. februara u 18 časova u KROKODILovom Centru na prvom događaju novog KROKODILovog serijala “Digitalna osećajnost – kratki razgovori o ljubavi, robotima, slikama i proizvodnji teksta”. 

U prvoj epizodi, voditelj Uroš Krčadinac razgovaraće s Aleksandrom Jevtićem – slikarem i profesorom čiji crteži minijaturnih simbola neodoljivo podsećaju na alfabete. Upoznajte se s oblastima vizuelnih jezika, asemičkog pisanja i vektorskog slikarstva, razgovarajte s nama o digitalnim dnevnicima, podučavanju i pronalazaštvu i pomozite nam da otkrijemo zašto je važno da umetnik danas neko vreme radi kao đubretar na otpadu.

U “Digitalnoj osećajnosti – kratkim razgovorima o ljubavi, robotima, slikama i proizvodnji teksta”, najnovijem mesečnom formatu KROKODILovog Centra, očekuje vas odiseja kroz vode novih medija i tehnologija uz iscrtavanje jedinstvene kartografije ničijih zemalja na granici digitalnog, tekstualnog i vizuelnog, geopolemike, tehnopolemike i uporno promišljanje o tome kako se u njima treba orijentisati. Kroz ove, ali i mnoge druge aspekte i dileme 21. veka vodiće nas Uroš Krčadinac, digitalni umetnik, tehnolog, autor i edukator, u pratnji zanimljivih gostiju.

U životu između ekrana, gde je prostor za digitalnu osećajnost? Barem deo odgovora na ovo složeno pitanje saznajmo u petak, 26. februara u 18 časova u KROKODILovom Centru. 

Vidimo se!

Broj gostiju je ograničen, rezervacije se vrše putem email adrese office@krokodil.rs, a nošenje maski u prostoru je obavezno.