KONFERENCIJA GRAĐANI IMAJU MOĆ
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20044
post-template-default,single,single-post,postid-20044,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KONFERENCIJA GRAĐANI IMAJU MOĆ

KONFERENCIJA GRAĐANI IMAJU MOĆ

Udruženje KROKODIL je ponosni kreativni partner Beogradskog centra za bezbednosnu politiku koji zajedno sa još tri organizacije – CRTA, Partneri Srbija i Nacionalna koalicija za decentralizaciju, organizuje 8. i 9. aprila onlajn konferenciju „Građani imaju moć“ koja će okupiti aktiviste, borce za ljudska prava i uzbunjivače iz Srbije sa ciljem da se otvori debata o najvećim problemima sa kojima se suočavaju, kako ih prevazilaze, kako unaprediti njihov položaj i kako ohrabriti građane da im se priključe u borbi za bolju i pravedniju zemlju.

Borci za bolju, lepšu i pravedniju Srbiju su heroji današnjice. Oni nisu brži od metka, nisu snažniji od lokomotive i ne mogu da preskoče najvišu zgradu, ali imaju moć da unaprede život svih nas. Oni su naše komšije, poznanici, obični ljudi koji su stekli snagu pomoću znanja da se niko umesto građana neće izboriti za čistiji vazduh, slobodu govora ili poštovanje zakona. Poklonili su deo sebe da bi svima nama bilo bolje. Zato je naša dužnost da im makar stisnemo ruku i pokažemo im da nisu sami.

Na konferenciji „Građani imaju moć“ okupiće se aktivisti, borci za ljudska prava i uzbunjivači kako bi razgovarali o tome zašto imaju potrebu da ne ćute i ne žive spuštenih glava, već da uzimaju svoj život u svoje ruke. Odgovoriće na pitanja kako je to biti nacionalni heroj a nemati vojnu uniformu, već plašt slobode kao i kakav je osećaj spasiti reku ili šumu od onih koji bi da ih unište, ili šta su postigli uzbunjivanjem javnosti u aferama o kojima bruji ceo svet. Kako mi ostali da im pomognemo? Da li možemo da budemo saučesnici u promenama? Šta treba da uradimo da i mi postanemo superheroji? Hajde da pričamo o tome.

Agendu konferencije možete pogledati na sajtu BCBP, a samu konferenciju možete pratiti na njihovom YouTube i Facebook kanalu.

Konferencija je deo zajedničkih napora Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD), Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) i  Partnera za demokratske promene Srbija da podstaknu veće učestvovanje građana u odlučivanju kroz projekat „Građani imaju moć” koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Stavovi izraženi na konferenciji isključivo su stavovi izlagača i ne odražavaju stavove USAID-a.