Lamija Begagić
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
1538
post-template-default,single,single-post,postid-1538,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Lamija Begagić

Lamija Begagić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAMIJA BEGAGIĆ je rođena 1980. u Zenici, živi u Sarajevu, gde je i studirala na Filozofskom fakultetu na Odseku za književnosti naroda BiH. Već prvom knjigom priča “Godišnjica mature” pokazala se kao izuzetna pripovedačica, sigurna u detalju koliko i promišljena u celini.
Njena nova knjiga priča “Jednosmjerno” potvrdila je da je reč o najboljom mladoj prozaistkinji ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u čitavom regionu.
Urednica je dečjih magazina “Kolibrić” i “Palčić”, a uređivala je i književni veb-magazin Omnibus, Književni žurnal, te tinejdžerski magazin “5+”. Piše za decu i odrasle, a bavi se i kreiranjem udžbeničke politike u BiH.
Redovna je saradnica na portalu e-novine i u Betonu.

 

Tags: