KONKURS za Writers-in-residence program
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
2090
post-template-default,single,single-post,postid-2090,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KONKURS za Writers-in-residence program

KONKURS za Writers-in-residence program

Pozivaju se pisci iz centralne i jugoistočne Evrope da se do 10. septembra 2012. prijave za učestvovanje u projektu rezidencijalnog programa udruženja “KROKODIL” u Beogradu.

Stipendija za odabranog pisca uključuje jednomesečni boravak u opremljenom stanu u Beogradu, putne troškove i honorar u iznosu od 800 eur neto.

Stipendirani jednomesečni boravci za 2012. godinu biće organizovani u oktobru, novembru i decembru. Prijave mogu slati autori proznih dela, pesnici, dramaturzi, esejisti-kolumnisti iz cele Evrope.

Pisci će u Beogradu koristiti vreme stipendije za svoj rad i upoznavanje s kulturnim životom prestonice, a pored toga će imati predstavljanja kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije. U periodu boravka biće organizovana čitanja i tribine. Program ima za cilj da omogući autorima iz regiona i Evrope da upoznaju literarne i kulturološke prilike u Srbiji, a posebno u Beogradu, dok istovremeno domaća književna publika dobija jedinstvenu priliku da upozna rad odabranog autora.

Partneri: Mreža TRADUKI, Erste banka, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Kuća legata, Beograd.

Prijava mora da sadrži:

– curriculum vitae (na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili nemačkom);
– punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa);
– popis objavljenih dela;
– kratak opis planova rada u Beogradu;
– pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Aplikacije poslati putem elektronske pošte na adresu festivalkrokodil@gmail.com