NEIGHBORS – konkurs
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
2783
post-template-default,single,single-post,postid-2783,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

NEIGHBORS – konkurs

NEIGHBORS – konkurs

 

Konkurs za učešće srpskih autora u rezidencijalnom programu u Prištini

Pozivaju se pisci iz Republike Srbije da se u periodu od 15. februara do 20. marta 2014. prijave za učestvovanje u rezidencijalnom programu srpsko-kosovskog kulturnog projekta NEIGHBORS koji je nastao u saradnji Udruženja KROKODIL iz Beograda i Qendra Multimedia iz Prištine.

Stipendije se raspisuju za tri jednomesečna boravka u rezidenciji za pisce Qendra Multimedia u Prištini. Rezidencijalni boravci planirani su za sledeće mesece: maj, juni i oktobar 2014.

Uz boravak u opremljenom stanu u Prištini, projekat NEIGHBORS odabranom piscu obezbeđuje pokrivene putne troškove i mesečnu stipendiju od 700 evra neto.

Prijave mogu slati autori proznih dela, pesnici, dramaturzi i esejisti-kolumnisti.

Odabrani pisci će učestvovati u aktivnostima projekta NEIGHBORS čija je namera da doprinese stvaranju novih prijateljstava i saradnji između relevantnih aktera na kulturnim i konkretnije književnim scenama u Srbiji i na Kosovu. Uz aktivno učešće u aktivnostima vezanim za navedeni projekat (festivali, literarni tandemi, tribine, medijska gostovanja, javne diskusije itd.) odabrani autori će vreme provedeno u Prištini koristiti takođe za rad i upoznavanje s kulturnim životom grada, a pored toga će imati predstavljanja kako u Prištini tako i u drugim gradovima Kosova.

Potrebno je dostaviti:

–   biografiju  (max.1 stranica)

–   punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa)

–   popis objavljenih dela – max. 2 stranice

–   kratak opis plana rada u Prištini  (max. 1 stranica)

–   pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

Aplikacije poslati putem elektronske pošte na adresu: festivalkrokodil@gmail.com

Učesnici na konkursu biće obavešteni o rezultatima početkom aprila 2014.

Partner projekta: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

 

 

 

Tags: