OTVARANJE IZLOŽBE TUĐE SOBE MINE SIMIĆ U KROKODILOVOM CENTRU - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18104
post-template-default,single,single-post,postid-18104,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

OTVARANJE IZLOŽBE TUĐE SOBE MINE SIMIĆ U KROKODILOVOM CENTRU

OTVARANJE IZLOŽBE TUĐE SOBE MINE SIMIĆ U KROKODILOVOM CENTRU

Otvaranje izložbe ilustracija i diorama Mine Simić “Tuđe sobe”
Ponedeljak, 4. novembar od 19h
KROKODILov Centar
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)

Mina Simić diplomirala je 2013. godine na Master studijama Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Grafika i knjiga. Tokom studija počela je da istražuje različite načine na koje se može oblikovati papir, a zatim I da volonterski radi kao autorka i moderatorka različitih radionica na tu temu. Među njima su radionice papir-mašea, pop-up konstrukcija, ručne izrade papira i druge. Do sada je izlagala na nekoliko grupnih izložbi, a “Tuđe sobe” prva je samostalna izložba autorke. Izložena dela nastala su isključivo kao rezultat zabave i unutrašnjeg zadovoljstva, izazvanog kreativnim radom na njima. Od 2014. godine radi kao ilustratorka i 2D artistkinja u gejming industriji, za strane i domaće agencije. Živi i radi u beogradu.

O izložbi koja će tokom novembra biti održana u KROKODILovom Centru Mina kaže: “Dela pred vama inspirisana su pogledom sa ulice kroz tuđ, otvoren prozor. Pogled na komadić plafona koji budi radoznalost da saznamo šta se u ostatku sobe nalazi i potrebu da u mašti izgradimo scenografiju prostora koji u stvarnosti nikada nećemo videti. Predstavljaju slike koje stvaramo o prijateljima, poznanicima i slučajnim prolaznicima, kao i večnu želju svakog čoveka da zaviri u ‘tuđu kutiju’. Ove minijaturne diorame sastavljene su od materijala koji se mogu naći u zabačenim uglovima fioka i vitrina svačijeg doma, pa samim tim i doma u čiji je prostor autorka pokušala da “zaviri”. Upravo te zaboravljene sitnice unose u ove izmaštane prostore dašak života koji čini da ih posmatrač doživljava kao stvarne uspomene iz nekih davnih vremena.”