PREDSTAVLJANJE JUNSKIH REZIDENATA KROKODILOVE KUĆE ZA PISCE
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
18927
post-template-default,single,single-post,postid-18927,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

PREDSTAVLJANJE JUNSKIH REZIDENATA KROKODILOVE KUĆE ZA PISCE

PREDSTAVLJANJE JUNSKIH REZIDENATA KROKODILOVE KUĆE ZA PISCE

Predstavljanje junskih rezidenata KROKODILove Kuće za pisce – Senka Marić i Dejan Koban
Četvrtak, 25. jun od 19 sati
Učestvuju: Senka Marić i Dejan Koban
Razgovor vode: Jelena Nidžović i Milica Joksimović
KROKODILov Centar za savremenu književnost
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Ulaz slobodan.

U četvrtak, 25. juna od 19 sati u KROKODILovom Centru za savremenu književnost predstavljamo junske rezidente naše Kuće za pisce – Senku Marić i Dejana Kobana. Razgovor sa njima vodiće Jelena Nidžović i Milica Joksimović.

Senka Marić u rezidenciji boravi u okviru projekta Reading Balkans koji za glavni cilj ima promociju pisaca u post-konfliktnim društvima. Senka piše poeziju, prozu i esejistiku. Objavila je tri zbirke poezije: Odavde do nigdje, To su samo riječi i Do smrti naredne, te roman Kintsugi tijela. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, između kojih se ističu evropska nagrada Vitez/škinja poezije 2013, prva nagrada Zija Dizdarević 2000, te 2019. godine nagrada Meša Selimović za najbolji roman objavljen 2018. na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umjetnost strane.ba.

Dejan Koban je slovenački pesnik koji u Kući za pisce boravi u okviru projekta Ulysses’ Shelter koji predstavlja mrežu rezidencija za pisce i prevodioce u pet evropskih država: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Grčka i Vels. Do sada napisao je 12 pesničkih zbirki od kojih su objavljene četiri: Metulji pod tlakom (2008), Razporeditve (2013), Frekvence votlih prostorov (2016), a Klastrfak uskoro ide u štampu. Deset godina je organizovao pesničke večeri i festival Mlade rime, a sada četiri godine organizuje festival Ignor. Uredio je pet pesničkih zbirki.