CELA ReConnect #2 brošura - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21107
post-template-default,single,single-post,postid-21107,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

CELA ReConnect #2 brošura

CELA ReConnect #2 brošura

U sredu, 8. decembra, s početkom u 19 časova u KROKODILovom Centru održan je događaj pod nazivom ReConnect #2 u okviru projekta CELA. Marija Pavlović, Jasna Dimitrijević i Ana Marija Grbić naše su autorke uključene u ovaj projekat čija je misija da podstakne književnu komunikaciju između tzv. malih evropskih jezika. Na događaju ReConnect #2 ove autorke predstavile su se pričama pisanim specijalno za potrebe ovog projekta, dok su prevodioci Jelena Dedeić (slovenački), Uroš Nikolić (češki), Ana Popović (italijanski), Ljubica Trošić (španski) i Ilija Stevanovski (portugalski) predstavili nove književne tendencije zemalja i jezika sa kojih prevode.

Kompletnu CELA ReConnect #2 brošuru u kojoj se nalaze priče autora i autorki iz devet zemalja uključenih u projekat (s izuzetkom radova autora i autorki iz Poljske), kao i njihove biografije i biografije prevodilaca moguće je pogledati i/ili preuzeti OVDE.

CELA (Connecting Emerging Literary Artists) je četvorogodišnji evropski projekat saradnje za razvoj talenata u kojem trideset autora proznih dela i osamdeset prevodilaca iz deset evropskih zemalja imaju priliku da budu deo programa umrežavanja umetnika, da unaprede veštine i svoj rad predstave pred evropskom publikom i stručnom javnošću. Projekat se fokusira na razvoj organizacija i književne infrastrukture u zemljama učesnicama, te na doprinos održivom razvoju književnog sektora i osnaživanje i promociju književnosti „malih“ jezika.
Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.