KROKODIL na putu - KROKODIL
krokodil na putu
krokodil, festival, knjizevnost, pisci, kultura, region,
15057
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15057,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

KROKODIL na putu

Od svog osnivanja, udruženje KROKODIL aktivno je organizovalo, koorganizovalo ili učestvovalo na nekim od najvažnijih književnih i drugih događaja u Evropi i na Bliskom istoku. Kao rezultat toga uspostavili smo snažne veze s našim međunarodnim partnerima s kojima realizujemo seriju zajedničkih programa tokom godine, fokusirajući se na zajedničke ciljeve i zadatke.

Krokodilova serija događaja na jednom od najvećih književnih sajmova na svetu – Međunarodnom sajmu knjiga u Lajpcigu, Nemačka, povodom predstavljanja Srbije kao “Zemlje o fokusu” 2011. godine.

culturescapes

Culturescapes

decembar 2016.

Culturescapes je multidisciplinarni švajcarski umetnički festival posvećen interkulturalnoj razmeni. Ovaj festival, koji se događa u jesenjem periodu, svake godine predstavlja kulturni pejzaž različitih regiona, nacija ili gradova.

Neighbors

novembar 2013., maj 2014.

Zajednički projekat Neighbors(pod sloganom: “Na kafici kod komšije!”) predstavlja platformu književne i kulturne komunikacije između Kosova i Srbije koju su razvila dva udruženja – KROKODIL iz Beograda, Srbija i Qendra Multimedia iz Prištine, Kosovo.

neighbors
na-putu-littfest

Littfest Vs. KROKODIL

13. – 14. mart 2015.

KROKODIL u Hrvatskoj

Pula i Zagreb

na-putu---zagreb
na-putu---omnibus

OMNIBUS-READING TOUR

jun 2016.

KROKODIL je objedinio snage s panevropskom književnom konferencijom CROWD i njihovim projektom  OMNIBUS-READING TOUR čiji je suosnivač EU program Kreativna Evropa. U okviru ovog projekta, KROKODIL je ugostio i predstavio šesnaest međunarodnih pisaca na festivalskim događajima u Beogradu i Nišu.