KROKODIL | Naš Tim
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
14963
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14963,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

NAŠ TIM

Od 2009. pa do danas prešli smo dug put. Neprestano smo se razvijali i napredovali, neprestano učili ali nismo zaboravljali da ujedno razvijamo prijateljske odnose i dobru atmosferu unutar Udruženja KROKODIL. Naš mali/veliki tim čine Vladimir, Ana, Mila, Lena, Mirjana i Bogdan kao četvoro stalno angažovanih na svim poslovima kojima se KROKODIL bavi, ali i mreža od desetak naših stalnih spoljnih saradnika koji, zajedno s nama, čine organizaciju, kulturnu delatnost pa i stanje duha koje nazivamo Udruženje KROKODIL.

Naš rast i razvoj temeljimo prevashodno na slobodi mišljenja i kreativnosti te negovanju timske atmosfere i prijateljstva među zaposlenima. Ono što nas čini jedinstvenima jesu visoka stručnost i znanje pojedinaca koji svojim inovativnim pristupom doprinose timskom rešenju svakog problema u oblastima našeg delovanja, naime kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja u cilju razvoja književne publike kao i one zainteresovane za kulturu uopšte, promovisanju politike dijaloga, pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza prevashodno na prostoru Zapadnog Balkana ali i produbljivanju uzajamnog razumevanja te prihvatanja različitosti na evropskom kontinentu i šire.

MI VERUJEMO

u sledeće vrednosti i intenzivno ih negujemo:

Poštenje i integritet

podrazumevaju visoke etičke standarde, otvorenost, razboritost, poverenje i iskrenost u svim našim poslovnim odnosima.

Transparentnost

javno i otvoreno delimo ideje, informacije, planove, i ciljeve. Iskreno verujemo da ovakva međusobna otvorenost kao i otvorenost ka saradnicima, partnerima te široj javnosti doprinosi boljem razumevanju, izgradnji jakih i stabilnih odnosa te njihovom uključivanju u kreativni proces.  

Jake veze sa saradnicima i partnerima

naš odnos sa saradnicima i partnerima znatno je dublji od običnog poslovnog odnosa: naš cilj je da razumemo i ljude a ne samo njihov posao, te da izgrađujemo dugoročne veze zasnovane na obostranom poštovanju i poverenju.

Ličnu odgovornost

mi jedni druge smatramo ravnopravnima. Prepoznajemo i priznajemo sposobnosti svakog pojedinca.

NAŠ TIM

Vladimir-Arsenijevic

Vladimir Arsenijević

Predsednik i kreativni direktor
lena

Lena Todorović

Administracija i organizacija
Ana-Pejovic

Ana Pejović

Menadžerka projekata i koordinatorka
4394147409_86f31d6e2a_b

Mirjana Kosić

Programska menadžerka
Milena-Beric

Milena Berić

Komunikacije i spoljni poslovi
bogdan

Bogdan Panajotovski

Praktikant

Biografije

VLADIMIR ARSENIJEVIĆ (1965 u Puli, Hrvatska, tada SFR Jugoslavija) je nagrađivan i međunarodno priznat srpski pisac, prevodilac, urednik, publicista i kulturni radnik. Dobitnik je NIN-ove nagrade 1994. Godine za svoj prvi roman “U potpalublju” čime je postao najmlađi dobitnik ikad ove prestižne književne nagrade. Roman “U potpalublju” je ujedno bio prva debitantska knjiga koja je nagrađena ovom nagradom. Onaj anti-ratni roman uskoro je preveden na 20 jezika čime je Arsenijević postao jedan od najprevođenijih srpskih pisaca ikad. Od tad, Arsenijević je objavio mnogobrojne romane, grafičke novele, zbirke kratkih priča i knjige eseja. Njegovi eseji i kolumne redovno se objavljuju u štampanim i online medijima širom regiona bivše Jugoslavije. On je poznat i kao urednik koji je formirao i razvio izdavačku kuću RENDE u kojoj je radio kao Glavni i odgovorni urednik od njenog osnivanja 2000. pa do 2007. Godine. On 2007. do 2011. Vodio je beogradsku podružnicu istaknute hrvatske izdavačke kuće VBZ. 2009. Godine zajedno s Anom Pejović osnovao je Udruženje KROKODIL čiji je predsednik do danas.

ANA PEJOVIĆ (r. 1980 u Prijepolju, Srbija, tada SFR Jugoslavija), diplomirala je na odseku za engleski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od 2002. do 2008. godine radila je u izdavačkoj kući Rende kao lektorka, asistentkinja urednika i urednica. Od 2009. do 2011. radila je u beogradskoj podružnici hrvatske izdavačke kuće VBZ, kao asistentkinja urednika i urednica. Tokom devet godina rada u itdavaštvu, uredila je više od dve stotine knjiga, uglavnom savremenih naslova iz regiona i Evrope. S engleskog je prevela nekoliko knjiga, među kojima je i “Britanski muzej propada”, autora Dejvida Lodža. Godine 2009. zajedno s Vladimirom Arsenijevićem osniva Udruženje Krokodil, u kom radi kao menadžerka projekata i glavna koordinatorka. Aktivno je uključena u sve poslove i oblasti delovanja Udruženja Krokodil – festivale, gostovanja, s posebnim naglaskom na KROKODILovu Kuću za pisce.

MILENA BERIĆ

Milena Berić (rođena 1982. u Beogradu, Srbija, tada SFR Jugoslavija) magistrirala je komunikologiju pošto je završila osnovne studije međunarodne ekonomije. Stekla je dvanaestogodišnje iskustvo radeći za OECD – na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, za grčku nacionalnu televiziju ERT i za ambasadu Indije u Beogradu. Nakon toga radila je u polju tržišnih komunikacija i advertajzinga u okviru jedne od najvećih agencija u svetu – TBWA World Wide u reklamnim kampanjama brendova kao što su Adidas, Nissan, Renault, VISA, Absolut Vodka i drugim. Postala je prva direktorka socijalnog preduzeća Divac HOD i to 2010. godine, sa ciljem da od preduzeća napravi dugoročnu i skladnu organizaciju. Od 2010. godine radi kao nezavisan konsultant.  Postala je stručnjak u oblasti strateških komunikacija, spoljnih poslova i posredovanja (medijacije) tokom rada za Goethe – Institut u  Beogradu, Mikser i ostale kredibilne klijente u Srbiji i inostranstvu. Milena je ponela nagradu „30 ispod 30 mladi – srpski lideri“ za 2011. godinu i predstavljala je Srbiju na Šestoj Pan-evropskoj konferenciji međunarodnih odnosa u Turinu 2007. godine sa svojim radom „Kultura, dostojanstvo i osnaživanje“ . Uspešno sarađuje sa KROKODILom od 2014. godine, što je dovelo do osvajanja European communication award 2016. godine za komunikacijsku strategiju festivala KROKODIL iz 2015. godine.

LENA TODOROVIĆ

Lena Todorović (rođena 1985. godine u Beogradu, Srbija, nekada SFR Jugoslavija) se profesionalno bavila savremenom igrom od 1999. do 2011. godine u okviru Centra za umetnost Perpetuum, vođenog od strane naše poznate koreografkinje Svetlane Đurović. Imala je veliki broj nastupa što kao balerina što kao koreografkinja kako u Srbiji, tako i širom sveta. Tokom studiranja na Akademiji lepih umetnosti (Academy of fine arts, Belgrade) 2007. godine, počinje da radi u organizacionom sektoru Beogradskog festivala igre kao asistent tehničkog direktora festivala gde je stekla značajno iskustvo u organizaciji događaja velikih razmera. Pridružila se Nacionalnoj fondaciji igre 2014. godine. osnovanoj od strane Aje Jung. Radila je kao asistent direktora i kordinator programa fondacije. Vođena svojom jakom željom da nauči više o poslu u različitim organizacijama u kulturi, pridružila se Udruženju KROKODIL 2017. godine.

MIRJANA KOSIĆ

Mirjana Kosić (rođena 1978. godine, u Banjaluci, Bosna i Hercegovina, SFR Jugoslavija) je magistrirala na studijskom programu Eastern European Researh and Studies (MIREES) na Fakultetu političkih nauka u Bolonji, nakon osnovnih studija engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Od 2012. do 2017. godine je radila kao asistentkinja u nastavi i koordinatorka programa stažiranja u okviru SIT Balkans programa, dok je kao programska direktorka „Duke Engage“ programa koordinirala volontiranja studenata Duke Univerziteta u Srbiji. Takođe je  suosnivačica i izvršna direktorka organizacije TransConflict Serbia, koja je usmerena na procese transformacije sukoba na Balkanu i ostalim delovima sveta pogođenim sukobima. Trenutno je saradnica on-line platforme Inside on Conflice/Peace Direct, sa radošću prevodi za časopis LiceUlice, a sa velikim entuzijazmom povremeno praktikuje svoje veštine kao barista.  U martu 2018. se pridružila Udruženju KROKODIL u svojstvu programska menadžerka i sa članovima tima radi na pripremi desetog jubilarnog Festivala Krokodil.

BOGDAN PANAJOTOVSKI

Bogdan Panajotovski (rođen 1994. godine u Beogradu, SR Jugoslavija) je student osnovnih studija komunikologije i novinarstva na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, gde je trenutno na četvrtoj godini studija. Interesuje se za umetnost, politiku, putovanja i sport.  Aktivan je u neprofitnim organizacijama koje promovišu i šire kulturu. Član je književnog kluba Tračak smeštenog u Svilajncu. Piše kratke priče i eseje. Povremeno je radio i kao prodavac knjiga. Bio je član  redakcije portala Mingl u Beogradskoj otvorenoj školi. Kao volonter radio je na organizaciji i realizaciji nekoliko međunarodnih festivala u Beogradu i regionu. Kao praktikant, pridružio se Udruženju KROKODIL u februaru 2018. godine kako bi stekao potrebna znanja i veštine iz oblasti komunikacija. Bogdan, takođe, aktivno podržava KROKODILov program – Kuća za pisce – i asistira stranim piscima tokom njihovog boravka u Beogradu.