Naš Tim - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
14963
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14963,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

NAŠ TIM

Od 2009. pa do danas prešli smo dug put. Neprestano smo se razvijali i napredovali, neprestano učili ali nismo zaboravljali da ujedno razvijamo prijateljske odnose i dobru atmosferu unutar Udruženja KROKODIL. Naš mali/veliki tim čine Vladimir, Ana, Mila, Milan, Jasminka, Milica i Anja kao sedmoro stalno angažovanih na svim poslovima kojima se KROKODIL bavi, ali i mreža od desetak naših stalnih spoljnih saradnika koji, zajedno s nama, čine organizaciju, kulturnu delatnost pa i stanje duha koje nazivamo Udruženje KROKODIL. Naš rast i razvoj temeljimo prevashodno na slobodi mišljenja i kreativnosti te negovanju timske atmosfere i prijateljstva među zaposlenima. Ono što nas čini jedinstvenima jesu visoka stručnost i znanje pojedinaca koji svojim inovativnim pristupom doprinose timskom rešenju svakog problema u oblastima našeg delovanja, naime kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja u cilju razvoja književne publike kao i one zainteresovane za kulturu uopšte, promovisanju politike dijaloga, pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza prevashodno na prostoru Zapadnog Balkana ali i produbljivanju uzajamnog razumevanja te prihvatanja različitosti na evropskom kontinentu i šire.

MI VERUJEMO

u sledeće vrednosti i intenzivno ih negujemo:

Poštenje i integritet

podrazumevaju visoke etičke standarde, otvorenost, razboritost, poverenje i iskrenost u svim našim poslovnim odnosima.

Transparentnost

javno i otvoreno delimo ideje, informacije, planove, i ciljeve. Iskreno verujemo da ovakva međusobna otvorenost kao i otvorenost ka saradnicima, partnerima te široj javnosti doprinosi boljem razumevanju, izgradnji jakih i stabilnih odnosa te njihovom uključivanju u kreativni proces.  

Jake veze sa saradnicima i partnerima

naš odnos sa saradnicima i partnerima znatno je dublji od običnog poslovnog odnosa: naš cilj je da razumemo i ljude a ne samo njihov posao, te da izgrađujemo dugoročne veze zasnovane na obostranom poštovanju i poverenju.

Ličnu odgovornost

mi jedni druge smatramo ravnopravnima. Prepoznajemo i priznajemo sposobnosti svakog pojedinca.

NAŠ TIM

Vladimir-Arsenijevic

Vladimir Arsenijević

Predsednik i kreativni direktor/Partner
20181129_164529(0)

Milan Adnađ

Administracija i finansije
Milena-Beric

Milena Berić

Komunikacije i spoljni poslovi/partnerka
jaca

Jasminka Petrović

Spoljni saradnik na programima za decu
sara mandić

Sara Mandić

Koordinatorka projekata
Milica Joksimović

Milica Joksimović

Saradnica u sektoru komunikacija/Praktikantkinja

Biografije

VLADIMIR ARSENIJEVIĆ (1965 u Puli, Hrvatska, tada SFR Jugoslavija) je nagrađivan i međunarodno priznat srpski pisac, prevodilac, urednik, publicista i kulturni radnik. Dobitnik je NIN-ove nagrade 1994. Godine za svoj prvi roman “U potpalublju” čime je postao najmlađi dobitnik ikad ove prestižne književne nagrade. Roman “U potpalublju” je ujedno bio prva debitantska knjiga koja je nagrađena ovom nagradom. Onaj anti-ratni roman uskoro je preveden na 20 jezika čime je Arsenijević postao jedan od najprevođenijih srpskih pisaca ikad. Od tad, Arsenijević je objavio mnogobrojne romane, grafičke novele, zbirke kratkih priča i knjige eseja. Njegovi eseji i kolumne redovno se objavljuju u štampanim i online medijima širom regiona bivše Jugoslavije. On je poznat i kao urednik koji je formirao i razvio izdavačku kuću RENDE u kojoj je radio kao Glavni i odgovorni urednik od njenog osnivanja 2000. pa do 2007. Godine. On 2007. do 2011. Vodio je beogradsku podružnicu istaknute hrvatske izdavačke kuće VBZ. 2009. Godine zajedno s Anom Pejović osnovao je Udruženje KROKODIL čiji je predsednik do danas.

MILENA BERIĆ (rođena 1982. u Beogradu, Srbija, tada SFR Jugoslavija) magistrirala je komunikologiju pošto je završila osnovne studije međunarodne ekonomije. Stekla je dvanaestogodišnje iskustvo radeći za OECD – na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, za grčku nacionalnu televiziju ERT i za ambasadu Indije u Beogradu. Nakon toga radila je u polju tržišnih komunikacija i advertajzinga u okviru jedne od najvećih agencija u svetu – TBWA World Wide u reklamnim kampanjama brendova kao što su Adidas, Nissan, Renault, VISA, Absolut Vodka i drugim. Postala je prva direktorka socijalnog preduzeća Divac HOD i to 2010. godine, sa ciljem da od preduzeća napravi dugoročnu i skladnu organizaciju. Od 2010. godine radi kao nezavisan konsultant.  Postala je stručnjak u oblasti strateških komunikacija, spoljnih poslova i posredovanja (medijacije) tokom rada za Goethe – Institut u  Beogradu, Mikser i ostale kredibilne klijente u Srbiji i inostranstvu. Milena je ponela nagradu „30 ispod 30 mladi – srpski lideri“ za 2011. godinu i predstavljala je Srbiju na Šestoj Pan-evropskoj konferenciji međunarodnih odnosa u Turinu 2007. godine sa svojim radom „Kultura, dostojanstvo i osnaživanje“ . Uspešno sarađuje sa KROKODILom od 2014. godine, što je dovelo do osvajanja European communication award 2016. godine za komunikacijsku strategiju festivala KROKODIL iz 2015. godine.

SARA MANDIĆ (rođena 1986. u Mumbaju, Indija) masterirala je na katedri za klavir Akademije Umetnosti u Novom Sadu, kao i na UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment. Trenutno je doktorantkinja naučnih studija menadžmenta kulture i medija na katedri za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. 2002. godine kao zvanična članica državne delegacije i predstavnica evropske grupe zemalja učestvuje na Specijalnom zasedanju Ujedinjenih Nacija o pravima deteta u Njujorku, gde se kao predstavnik dece jugoistočne Evrope obratila Savetu bezbednosti UN na temu problema obrazovanja. Kao pijanistkinja, nastupala je na brojnim koncertima, festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu – kao solista, u kamernim ansamblima i kao korepetitor. Pored izvođačkog i pedagoškog rada u oblasti klasične muzike, od 2010. godine aktivna je i u sektoru kulture, radeći kao producentkinja i projektni menadžer u različitim organizacijama, poput Međunarodnog Festivala KotorArt i Festivala Wild Beauty Art.  Jedna je od osnivača Fondacije „Vasilije Mokranjac“. Govori tečno engleski jezik i sporazumeva se na francuskom. Udruženju KROKODIL se pridružuje oktobra 2019. godine na poziciji Koordinatorke projekata.

MILAN ADNAĐ (rođen 1985. godine u Beogradu, Srbija, nekada SFR Jugoslavija) diplomirao je Istoriju umetnosti na Filozofskom fakulteta Univerzitetu u Beogradu. Pre toga maturirao je sa diplomom Graver umetničkih predmeta u srednjoj školi Tehnoart u Beogradu. Tokom poslednjih sedam godina Milan je razvijao svoje organizacione, administrativne i finansijske sposobnosti i veštine u sektoru kulture radeći u različitim organizacijama. Poslednjih pet godina Milan je radio u Mikseru jednoj od vodećih multidisciplinarnih platformi u regionu gde je bio zadužen za administrativni i finansijski rad kao i za pripremu finansijskih izveštaja na EU projektima ka o i raznim drugim. Milan se pridružio KROKODILu u oktobru 2018. godine na poziciji finansijskog i administrativnog menadžera.

JASMINKA PETROVIĆ (b. 1960, Belgrade, Serbia, then SFR Yugoslavia) has studied Spanish Language and Literature at the University of Belgrade. She was editor-inchief of National Geographic Junior for Serbia. Jasminka has also published many articles for young children and teenagers in the most popular children’s magazines, as well as more than 30 titles of books for children (Gigga makes a sea, School, This is the worst day of my life, Are you a frog?, Only for your ears, Summer when I learn to fly, Everything is fine…). Sex for Beginners, a book for children and for their parents, which has been translated into 25 languages and also written in the Braille alphabet for the blind and visually impaired children. Some of her books were set up as a theater plays in Belgrade, Sarajevo, Zagreb and Stockholm. She is founder of the Association “OK – Obrazovanje i Kultura” (OK Education and Culture), and one of the founders of the movement “Ura kultura” (Hurray Culture).  In 2013 within the Association KROKODIL she has initiated the first KROKODIL’s program for children – KROKODOKODIL, festival of literature and illustration for children. Jasminka often leads workshops and educational programs for children and adults; she is a frequent guest at schools and libraries; participates in a number of literary events and has won almost all the relevant awards for her work.

MILICA JOKSIMOVIĆ (rođena 1993. u Beogradu, Srbija) diplomirala je biohemiju na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kroz volonterski rad bila je uključena u različite projekte u sektoru kulture kao što su filmski festivali Slobodna zona i Pančevo film festival. Od 2016. godine piše za magazin Kultur!Kokoška, a za vreme KROKODIL festivala 2019. učestvovala je u programu Journalist for a day nakon čega je primljena na praksu u udruženju KROKODIL.