Dušan Petričić: “Osećam se bolje kada izgovaram ili nacrtam istinu”
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
21325
post-template-default,single,single-post,postid-21325,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Dušan Petričić: “Osećam se bolje kada izgovaram ili nacrtam istinu”

Dušan Petričić: “Osećam se bolje kada izgovaram ili nacrtam istinu”

Delimo sa vama intervju sa čuvenim ilustratorom Dušanom Petričićem koji je uradila izdavačka kuća Laguna uoči objavljivanja knjige „10, 9, 8, 7…“.  U KROKODILovom Centru možete posetiti izložbu karikatura objavljenih u knjizi. Izložba je prodajnog karaktera i kod nas možete kupiti printove nekih od izloženih radova čuvenog karikaturiste i ilustratora Dušana Petričića.

“Ja se osećam bolje u ovoj situaciji u kojoj živimo svaki put kada izađem sa karikaturom, novom karikaturom, kao rezultatom mog razmišljanja i promišljanja kao nečim što je čista istina. Osećam se bolje kada izgovaram ili nacrtam istinu, a trudim se jako da moje karikature budu istinita reakcija na ono što živimo, a na šta ponekad ili veoma često malo zažmurimo ili bar jednim okom zažmurimo jer teško je, veoma teško, pravu istinu progutati do kraja.”, kaže Petričić.

Intervju sa izdavačkom kućom Laguna možete pogledati na YouTube kanalu Lagune, kao i na linku ispod.

Izvor: https://www.youtube.com/channel/UCfLXduF3ZCZG5Cdu4lmiwUg