Predavanje Eline Slobođanjuk – Kopirajting kao resurs za buduće filologe
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
22870
post-template-default,single,single-post,postid-22870,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predavanje Eline Slobođanjuk – Kopirajting kao resurs za buduće filologe

Predavanje Eline Slobođanjuk – Kopirajting kao resurs za buduće filologe

Predavanje “Kopirajting kao resurs za buduće filologe”
Predavač: dr Elina Slobođanjuk
Četvrtak, 13. oktobar, 19 časova
Sala 11, Filološki fakultet, Beograd

U četvrtak, 13. oktobra s početkom od 19 časova spisateljica i istoričarka Elina Slobođanjuk, oktobarska gošća KROKODILove Kuće za pisce, održaće na Filološkom fakultetu u Beogradu predavanje na temu “Kopirajting kao resurs za buduće filologe”. Posle predavanja predviđen je i upis na masterklas “Storytelling za život i posao” koji će Elina Slobođanjuk održati tokom oktobra meseca na istom fakultetu.

Elina Slobođanjuk se smatra “majkom” kopirajtinga na postsovjetskom prostoru i u Istočnoj Evropi. Autorka je bestselera “Obavezna lektira za kopirajtera” (2008) i “Blago kopirajtera” (2014). Među njenim učenicima su dobitnici Kanskog lava za reklamno oglašavanje.

Boravak Eline Slobođanjuk u KROKODILovoj Kući za pisce realizuje se kroz projekat Prostori slobode. Udruženje KROKODIL, kao nezavisna organizacija posvećena kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja, donelo je odluku da pored drugih realizovanih aktivnosti koje se tiču Ukrajine, poput prikupljanja humanitarne pomoći za Gradski perinatalni centar u Harkovu, takođe pruži podršku i utočište književnim stvaraocima iz Ukrajine. S obzirom na to da je velikom broju ukrajinskih pisaca ponuđen sličan program u drugim evropskim zemljama, odlučili smo da otvorimo vrata naše Kuće za pisce za sve literarne stvaraoce iz Ukrajine (uključujući pored pisaca i pesnika i esejiste, prevodioce, urednike, novinare, autore stripova, teoretičare, kolumniste, kantautore, repere, spoken-word izvođače itd.).
Projekat Udruženja KROKODIL Prostori slobode podržali su: Evropska fondacija za kulturu, Fondacija Hajnrih Bel, FRIDA i Pobunjene čitateljke.