Novogodišnji Humanitarni Dan u KROKODILu
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23136
post-template-default,single,single-post,postid-23136,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Novogodišnji Humanitarni Dan u KROKODILu

Novogodišnji Humanitarni Dan u KROKODILu

U subotu 24. decembra tradicionalno će biti organizovan Prednovogodišnji Humanitarni Dan u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43, Ulaz s Malih stepenica) kako bismo podržali male heroje koji se nalaze na Institutu za neonatologiju i Institutu za majku i dete i uz pomoć vašeg skromnog doprinosa im omogućili da dobiju ono što im je najpotrebnije. Samim tim pomoći ćemo svima onima koji se brinu o njima.

Učestvujte u humanitarnoj trci i uz toplu supicu slušajte predavanje nakon nje, počastite nekoga humanitarnim ručkom ili jednostavno dođite na kafu i kolače i uživajte u mini koncertu, tomboli i licitaciji umetničkih radova autora koji su izlagali u KROKODILovom Centru. 

Ove godine prikupljamo sredstva za 50 jastuka, 50 prekrivača sa posteljinom, ali i za 5 infuzionih pumpi i dva monitora. Pozivamo vas da nam se pridružite 24. decembra ili da jednostavno učestvujete u našoj humanitarnoj kampanji putem donacija.

Prednovogodišnji Humanitarni Dan počeće u 10 sati humanitarnom trkom (2.5k, 5k i 10k) u formi treninga na platou ispred KROKODILovog Centra na samom početku Brankovog mosta. Pozivamo da se akciji pridruže i oni koji žele da trče sa nama ali na daljinu! Učešće na daljinu je moguće tako što ćete u vreme trke trčati prijavljenu dužinu na lokaciji koju sami izbaberete i poslati nam svoju fotografiju sa medaljom i skrin šot maršrute koju ste trčali. Startni paket dobićete uoči trke na kućnu adresu, a nakon prijave i uplate kotizacije.

U KROKODILovom Centru trkači će moći da ostave stvari i presvuku se a tu će se od 12 sati održati i predavanje Ivana Čurovića glavnog trenera u AK RUNING i profesora na Univerzitetu Centralnog Lankašira.

Humanitarni ručak služićemo od 13 sati, nakon kojeg će uslediti mini-koncert od 14h kada ćemo uživati u kafi i kolačima. Moći ćete i da uzmete ućešće na licitaciji radova umetnice Jelene Milićević i drugih umetnika koji su izlagali u KROKODILovom Centru ali i da učestvujete u tomboli. Ponesite i neku svoju pročitanu knjigu i razmenite je po principu 1:1 – knjigu koju ste doneli, zamenite za neku drugu.

Preporučena minimalna kotizacija/donacija za trku iznosi 2500 dinara a za humanitarni ručak 2000 dinara. 

Svaki trkač dobiće startni paket u kome će se nalaziti majica, startni broj i specijalno dizajnirana medalja. Preuzimanje paketa biće u KROKODILovom Centru 23. decembra od 12 do 20 časova. Trkači će takođe imati priliku da se spremaju i istrče svoju trku slušajući audio knjige – Komo Srđana Valjarevića u čitanju Nebojše Glogovca i Ponavljanje Ivice Đikića u čitanju Gorana Bogdana. Svi koji se prijave i uplate kotizaciju dobiće besplatan pristup ovim dvema audio knjigama u periodu od 15. do 24. decembra. Link za prijavu za trku se nalazi OVDE

Skrećemo vam pažnju da učestvovanje na trci ne podrazumeva automatski i učestvovanje na ručku ali i obratno. Zato vas koji planirate da uzmete učešće u humanitarnoj trci pozivamo da se zadržite i na ručku i pratećem programu. Isto tako, vas koji planirate da nam se pridružite na ručku ohrabrujemo da se priključite jednoj od tri trke i odmerite snage pre svega sami sa sobom. Inače, humanitarni ručak uključuje glavno jelo u mesnoj i vegetarijanskoj varijanti, desert i piće.

Kotizacije/donacije za trku i/ili ručak moguće je uplatiti isključivo preko računa organizatora: Udruženje KROKODIL (Karađorđeva 43, Beograd), 170-0030039599000-25. Svrha uplate: Donacija za humanitarni trening i/ili ručak IME_PREZIME.

Organizatori humanitarne trke su: Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, AK RUNNING i Udruženje KROKODIL. Partner trke je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. Podrška: ProSport, Esensa, BeneFit, Benefiti, FitPass i Book & Zvook. Događaj se organizuje u okviru projekta Udruženja KROKODIL Patike za trčanje knjige za slušanje (evropskog projekta Be(P)Art Grow with Arts) koji podržava Evropska komisija a čiji je implementacioni partner AK RUNNING.