Storytelling in Fundraising
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23719
post-template-default,single,single-post,postid-23719,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Storytelling in Fundraising

Storytelling in Fundraising

Kako predstaviti sebe kroz priču? Kako da narativ o svojoj
inicijativi, programu ili organizaciji razvijete, napišete, nacrtate,
snimite ili ispričate u svega nekoliko minuta a da u isto vreme
uspešno privučete pažnju pojedinaca u zajednici, organizacija ili
donatora kako bi oni podržali vašu ideju? Na ova i mnoga druga pitanja
a kroz praktičnu vežbu i analizu nekih od najboljih praksi pokušaćemo
da odgovorimo u četvrtak 13. aprila od 16 sati i u četvrtak 20. aprila
takođe od 16 sati na radionici pod nazivom Storytelling in Fundraising
koju će u okviru programa READ i Prostori Slobode održati Milena
Berić, ekspertkinja za komunikacije i članica UO KROKODILa.

MILENA BERIĆ (rođena 1982. u Beogradu, Srbija, tada SFR Jugoslavija) magistrirala je komunikologiju pošto je završila osnovne studije međunarodne ekonomije (na sektoru za studije Evropske Unije i Severne Amerike). Svoju dinamičnu karijeru započela je početkom 2000. godina radeći za OECD, na Olimpijskim igrama u Atini, za grčku nacionalnu televiziju ERT i za ambasadu Indije u Beogradu. Karijeru nastavlja u polju tržišnih komunikacija u okviru nekih od najvećih globalnih agencija – DDB i TBWA World Wide na strategijama kampanja brendova kao što su adidas, Nissan, Renault, VISA, Absolut Vodka i dr. Tokom 2010. godine radi kao direktorka DIVAC HOD-a i od tada ulazi u svet civilnog sektora u Srbiji gde narednih godina kao nezavisna konsultantkinja razvija veštine u oblasti organizacionog razvoja, strateških komunikacija i spoljnih odnosa koristeći svoje specifično intresovanje i iskustvo za pripovedanje priča i strategiju kampanja radeći za Goethe – Institut i mnoge druge klijente iz Srbije, Nemačke, Amerike i dr. Učestvovala je na šestoj Pan-evropskoj konferenciji međunarodnih odnosa u Torinu 2007. godine sa svojim istraživanjem „Kultura, dostojanstvo i osnaživanje“. Dobitnica je nagrade „30 ispod 30 mladi – srpski lideri“ za 2011. godinu a iste godine je bila delegatkinja Srbije na Evropskom Forumu u Alpbahu (European Forum Alpbach, Tirol). Razvoju Udruženja KROKODIL je potpuno posvećena od 2014. godine od kada je i stalna članica Upravnog odbora zadužena posebno za komunikacije, razvoj i spoljne odnose. Prevodi sa grčkog na zajednički jezik. Govori tečno engleski, francuski i grčki jezik. Koristi nemački, španski i italijanski jezik. Razume ukrajinski i ruski.  

Cilj projekta Prostori slobode jeste da ponudi jedinstvenu platformu za sva fizička i pravna lica kojima je potrebno da razviju i osnaže svoje kapacitete, kao i da obezbedi fizički prostor i tehničku podršku za sastanke, javne događaje, promocije, radionice i druge aktivnosti. Udruženje KROKODIL odabralo je 25 organizacija i/ili pojedinaca/ki iz čitave Srbije koji će, pored korišćenja prostora za održavanje sastanaka, radionica i javnih događaja, u periodu koji je definisan vremenskim okvirom projekta takođe prisustvovati treninzima i radionicama u kojima će se kroz rad na konkretnim primerima i upoznavanjem s različitim uspešnim praksama sticati praktična znanja i veštine neophodne za rad i realizaciju aktivnosti.

Projekat Prostori slobode: Program jačanja lokalnih inicijativa podržala je Nacionalna zadužbina za demokratiju.

Za dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate na office@krokodil.rs.

Takođe, pozivamo Vas da zapratite stranicu projekta READ na društvenim mrežama  (ig @read.culturaldiversity, fb @readregionalnetwork).

Regionalna mreža za kulturnu raznolikost je projekat u trajanju od četiri godine implementiran od strane Gete Instituta Skoplje, zajedno sa još pet partnerskih organizacija: Centar za balkansku saradnju – Loja (Severna Makedonija), Fondacioni Instituti i Librit dhe i Promocionit (Albanija), Kalem Culture Association (Turska), Udruženje KROKODIL (Srbija) i Qendra Multimedia (Kosovo). Projekat doprinosi pomirenju i interkulturalnoj toleranciji otvaranjem novih kanala komunikacije za samostalne kulturne organizacije, nudeći im mogućnosti za umrežavanje izvan političke scene. Cilj projekta je promocija interkulturalnih veština čitanja, kao i demokratkskih vrednosti kroz čitalačku kulturu i baratanje nadregionalnim visokokvalitetnim književnim delima.