Joerg Albrecht
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
1874
post-template-default,single,single-post,postid-1874,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Joerg Albrecht

Joerg Albrecht


Rođen 1981. u Bonu, odrastao u Dortmundu, živi u Berlinu.
Piše prozu, drame, audio drame, eseje. Objavio je romane Drei Herzen (2006), Sternstaub, Goldfunk, Silberstreif (2008) i Beim Anblick des Bildes vom Wolf (2012) u okviru izdavačke kuće Wallstein.
Osvojio je drugo mesto na open mike festivalu 2005. u okviru književne radionice u Berlinu, a godine 2007. dobio je književnu nagradu pokrajine Severna Rajna-Vestfalija. Godine 2009 dobio je stipendiju Njujork Nemačkog fonda za književnost, a 2010/11 bio je godišnji stipendista u Gracu.

S muzičarom Matijasom Grubelom radio je performanse i audio drame, emitovane na Bavarskom radiju, i na Moon Tele Vision. Drame Jerga Albrehta postavljane su i u okviru radionica Burg teatra, i na Vikendu mladih dramskih pisaca na Minhenskoj kamernoj sceni. Celovečernje predstave postavljane su u pozorištu Maksim Gorki u Berlinu (Wir Kinder vom Hauptbahnhof (Lehrter Bahnhof), 2007), na minhenskoj Kamernoj sceni (laß mich dein Leben leben! Dirty Control 2) i u Schauspielhaus u Beču (Harry Lime lebt! Und das in diesem Licht!, 2010).

U saradnji sa svojim pozorišnim kolektivom copy&waste izvodio je produkcije/predstave na temu socijalne arhitekture; poslednja u nizu iz 2011. bila je “Plave oči Terensa Hila” kao saradnja HAU-a iz Berlina, Štajerske jeseni i pozorišta iz Jene.

http://fotofikautomat.de

Tags: