KROKODOKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
3960
post-template-default,single,single-post,postid-3960,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KROKODOKODIL

KROKODOKODIL

slajder

TREĆI ČUDOVIŠNI FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI I ILUSTRACIJE ZA DECU

KROKODOKODIL

U EPIZODI:

BIBLIOSKOP ILI PAZI, ČITA SE!

Pod naslovom „Biblioskop ili Pazi, čita se“ Festival Krokodokodil se ove godine održava treći put 21. oktobra 2015. od 13.00 časova u pozorištu Dadov, ul. Desanke Maksimović 6.

Festival se ove godine bavi dinamičnim odnosom književnosti za decu i filma!

Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori knjiga za decu: Vladislava Vojnović, Igor Kolarov i Uroš Petrović kao i spisateljica za decu i mlade iz Nemačke Ute Wegmann, uz podršku svojih kolega iz sveta filma: reditelja Milutina Petrovića, glumice Tanje Bošković i snimatelja Miloša Spasojevića.

Program će voditi ljubiteljima Festivala Krokodokodil već dobro poznati tandem pisaca za decu: Jasminka Petrović i Raša Popov.

Ove godine prvi put organizujemo takmičenje namenjeno deci četvrtog, petog i šestog razreda iz čitave Srbije za najbolju kritiku omiljenog filma ili knjige.

Kritiku deca mogu slati u formi ilustracije ili teksta od 200 reči na e-mail adresu festivalkrokodil@gmail.com do 20. oktobra u 17 časova.

Najbolja tri rada biće nagrađena Krokodokodilovim poklon-paketom!

Izložbu sa svim pristiglim radova otvorićemo u okviru ovogodišnjeg Festivala Krokodokodil u sredu 21. oktobra u 14:30 časova kada ćemo proglasiti i izbor nagrađenih radova i imena njihovih autora.

U okviru ovogodišnjeg Festivala Krokodokodil biće održane i tri radionice u prostorijama škola s kojima ove godine sarađujemo, na teritorijama opština Grocka, Novi Beograd i Savski venac.

Teme radionica su:

“Kako se piše priča” (Uroš Petrović),

“Kako se piše scenario” (Vladislava Vojnović),

“Kako se stvara animirani film” (Miloš Tomić).

Festival Krokodokodil, koji zajednički organizuju beogradska udruženja Krokodil i OK – Obrazovanje i kultura, uz pomoć omladinskog pozorišta Dadov, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

Festival Krokodokodil je prvi put održan u aprilu 2014. godine u Kulturnom centru Majdan, s temom „Kako nastaje knjiga“.Na tom prvom izdanju Festivala Krokodokodil nastupali su spisateljsko–ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, te Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Krune Lokotara, Ivana Bevca i Raše Popova.

2014. godine, festival je za centralnu temu imao horor i fantaziju u književosti za decu a održan je pod naslovom „Kako pobeći iz horor priče“ 15. oktobra u omladinskom pozorištu Dadov.

Festival Krokodokodil su pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Goethe-Institut Beograd, Opština Savski venac i književna mreža Traduki.