Festival KROKODOKODIL 2016 – poziv za takmičenje
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
15032
post-template-default,single,single-post,postid-15032,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Festival KROKODOKODIL 2016 – poziv za takmičenje

Festival KROKODOKODIL 2016 – poziv za takmičenje

FESTIVAL KROKODOKODIL – takmičenje za najbolju ilustraciju i bajku

Naziv ovogodišnjeg KROKODOKODILA – „Kako su Lola i Ivica spasili bajke“ nagoveštava našu ovogodišnju temu – odnos prema književnom žanru bajki u savremenom književnom stvaralaštvu za decu. Festival počinje u ponedeljak 14.11 i završava se u petak 18.11. a održava se u Dečjem kulturnom centru Beograd (Takovska 8).

Želja nam je da prikažemo snagu i lepotu bajke na multimedijalan način, otkrivajući nove aspekte komunikacije s najmlađima. Kao i do sada, festival se sastoji od glavnog programa i pratećih sadržaja (radionica, performansa i izložbe radova pristiglih na raspisan konkurs te svečano proglašenje pobednika). Kao novina, ove godine su prvi put uključena i predavanja za odrasle (studente, nastavnike, profesore, bibliotekare, književne kritičare, roditelje i drugu kulturnu javnost). KROKODOKODIL je rezultat višegodišnje saradnje Udruženja „Krokodil” i Udruženja „OK – Obrazovanje i Kultura“ a ove godine realizuje se u kooperaciji s Dečjim kulturnim centrom Beograd. Donatori festivala su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Švajcarska ambasada u Beogradu i Književna mreža Traduki.

Ove godine po drugi put put organizujemo takmičenje namenjeno deci trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda iz čitave Srbije za najbolji rad u vidu ilustracije, bajke ili i jednog i drugog, sa sledećim elementima:

  • džin

  • vreteno

  • princeza

  • bicikl

  • laptop.

Radove deca mogu slati u formi ilustracije ili teksta od 200 reči na e-mail adresu info@krokodil.rs do 05. novembra u 17 časova.

Najbolja tri rada biće nagrađena Krokodokodilovim poklon-paketom!

Izložbu sa svim pristiglim radova otvorićemo u okviru ovogodišnjeg Festivala Krokodokodil u ponedeljak 14. novembra u 12 časova kada ćemo proglasiti i izbor nagrađenih radova i imena njihovih autora.

img_6475