U decembru Kuća za pisce predstavlja švedskog pisca MATSA KOLMISOPIJA
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
15155
post-template-default,single,single-post,postid-15155,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

U decembru Kuća za pisce predstavlja švedskog pisca MATSA KOLMISOPIJA

U decembru Kuća za pisce predstavlja švedskog pisca MATSA KOLMISOPIJA

Mats Kolmisopi, rođen 1976 – švedski pisac i kulturni novinar. Živi u Malmeu, Švedska. Debitovao je 2001. godine knjigom Jag menar nu (Mislim sad), zbirci pripovedaka o hakerima, skejtborderima, političkim aktivistima koje se odvijaju u različitim delovima Evrope i sveta. Njegova druga knjiga Ryttlarna iz 2005. godine govori o tri mlade žene na samom pragu zrelosti. Njegova treća knjiga, roman Bryssel (Brisel) iz 2008. godine predstavlja protiv-činjeničnu fantaziju o prestonici Evrope. I 2012. objavio je zbirku pripovedaka Undantagen (Izuzeci) o nezadovoljnim, usamljenim muškarcima i ženama, razočaranim trenutnim stanjem u Švedskoj i u svetu, ali bez mogućnosti ili sredstava da bilo šta promene.

U poslednjih nekoliko godina, bio je urednik “OBS”, programa za kulturu Švedskog radija gde je proizvodio radio-eseje u kojima su učestvovali akademici, pisci i novinari.

Boravak Matsa Kolmisopija u Beogradu omogućili su Švedska ambasada i Erste banka.