RAZGOVOR SA MOJCOM KUMERDEJ
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
20077
post-template-default,single,single-post,postid-20077,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

RAZGOVOR SA MOJCOM KUMERDEJ

Ponedeljak, 26. april u 18 časova
KROKODILov Centar
Karađorđeva 43 (ulaz sa Malih stepenica)
Nošenje maski u prostoru je obavezno, broj gostiju je ograničen, a prijave se vrše preko email adrese office@krokodil.rs
Događaj će biti emitovani i preko YouTube kanala Krokodil Engaging Words

U ponedeljak, 26. aprila u 18 časova u KROKODILovom Centru, predstavljamo vam prvu ovogodišnju gošću KROKODILove Kuće za pisce – Mojcu Kumerdej.

Mojca Kumerdej osvrnuće se na svoj roman “Hronosova žetva”, kao i na zbirku priča “Tamna materija”. U razgovoru će joj se pridružiti i Ana Ristović, prevoditeljka zaslužna za odlične prevode Mojcinih knjiga, koji su na domaćem tržištu osvanuli u izdanju izdavačke kuće Geopoetika.

Ova slovenačka autorka u Beogradu boravi u okviru projekta Reading Balkans.

Projekat Reading Balkans: Borders vs. Frontiers je nastavak projekta Reading Balkans koji je bio podržan od strane programa Kreativna Evropa 2017. Ovog puta fokus je na temi granica i saradnji sa piscima izbeglicama – u vreme kada stare rane iz balkanskih ratova još nisu zaceljene, pitanja naših granica još nisu rešena, a nove politike straha i nacionalizma se grade kada izbeglice prolaze kroz naš region – kroz naše aktivnosti želimo da radimo na dijalogu, debati i dubljem razumevanju naših stvarnih problema.
Boravak Mojce Kumerdej u KROKODILovoj Kući za pisce podržan je od strane programa Kreativna Evropa i Evropske mreže za književnost Traduki.

Autor naslovne fotografije: Jože Suhadolnik

MOJCA KUMERDEJ rođena je u Ljubljani, gde je na Fakultetu umetnosti završila filozofiju i sociologiju. Objavila je romane Krst nad Triglavom (Študentska založba, 2001) i Kronosova žetva (Beletrina, 2016), kao i zbirku proze Fragma (Beletrina, 2003) i Temna snov (Beletrina, 2011). Njena dela deo su slovenačkih i međunarodnih zbornika i antologija. Teme o kojima piše su umetnost, nauka i kultura i, između ostalog, redovno objavljuje kolumnu u okviru subotnjeg izdanja lista Delo. Kao dramaturg radila je na slovenačkim pozorišnim i plesnim predstavama.