Novi članovi Upravnog odbora Udruženja KROKODIL – Olga Manojlović Pintar i Boris Buden
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23093
post-template-default,single,single-post,postid-23093,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Novi članovi Upravnog odbora Udruženja KROKODIL – Olga Manojlović Pintar i Boris Buden

Novi članovi Upravnog odbora Udruženja KROKODIL – Olga Manojlović Pintar i Boris Buden

Velika nam je čast da vas obavestimo da je Upravni odbor Udruženja KROKODIL dobio dva nova člana – Olgu Manojlović Pintar i Borisa Budena.
U ponedeljak, 5. decembra od 11 časova u KROKODILovom Centru je održan godišnji sastanak Upravnog odbora Udruženja kojem su prisustvovali svi stari i novi članovi, sa izuzetkom Milene Berić. Pored razgovora o aktivnostima, projektima i strateškom planu za naredni period, Olga Manojlović Pintar i Boris Buden ovom prilikom su i zvanično imenovani kao novi članovi Upravnog odbora.
Upravni odbor Udruženja KROKODIL sada čini ukupno šestoro članova i članica, i to u sledećem sastavu: Milena Berić, Dubravka Stojanović, Olga Manojlović Pintar, Vladimir Arsenijević, Igor Štiks i Boris Buden.

OLGA MANOJLOVIĆ PINTAR (1966) viša je naučna saradnica Instituta za noviju istoriju Srbije (Beograd), specijalistkinja za memorijsku kulturu. Godine 2005. doktorirala na Univerzitetu u Beogradu, Filozofski fakultet, Odeljenje za istoriju, a master diplomu je stekla na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti 1995. godine. Olga Manojlović Pintar je uključena u brojne domaće i međunarodne projekte, redovno učestvuje na međunarodnim interdisciplinarnim konferencijama i okruglim stolovima. Objavila je brojne članke i uredila tri zbornika: Istorija i sećanje: studije istorijske svesti (2005), Tito: Vizije i tumačenja (2011) i Tradicija i transformacija, Transnacionalna iskustva jugoslovenske istorije (2019). Autorka je dve knjige: Arheologija sećanja, spomenici i identiteti u Srbiji 1918 – 1989 (2014) i Poslednja bitka, Španski borci i jugoslovenska kriza osamdesetih (2019).

BORIS BUDEN (1958) je filozof, teoretičar kulture i publicista. Piše eseje i članke iz oblasti filozofije, politike, kulturne kritike i umetnosti. Diplomirao je filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu, a doktorat iz teorije kulture odbranio na Humboltovom univerzitetu u Berlinu. Tokom devedesetih objavljivao je eseje u magazinu “Arkzin” gde je takođe bio i urednik. Živi i radi u Berlinu.