Poziv na građansku akciju
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
23408
post-template-default,single,single-post,postid-23408,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Poziv na građansku akciju

Poziv na građansku akciju

U nedostatku odgovora nadležnih institucija pozvali smo građane da se udruženim snagama na ulicama Beograda a kroz konkretnu akciju čišćenja borimo sa kontinuiranim zagađivanjem našeg urbanog prostora. Nakon građanske akcije čišćenja mini deponije đubreta u blizini Hale Pionir koju su u ponedeljak 6. i utorak 7. februara zajedno sa građanima okolnih zgrada izveli zaposleni u Udruženju KROKODIL, borbu za čistiji javni prostor nastavićemo u subotu, 18. februara od 11 sati akcijom čišćenja i krečenja  parka kod Mitićeve rupe, na prostoru opštine Vračar. 

U pomenutom parku u kome svakodnevno boravi veliki broj dece nalazi se mural/grafit dužine oko 30m sa sadržajem koji nije prilagođen mestu za okupljanje mališana. Postojećim muralom neprikladnog daržaja u potpunosti je naružen bočni zid nedavno obnovljene zgrade Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju koji gleda direktno na dečiji parkić. Nakon akcije, ovom zidu biće vraćen prvobitni izgled prikladan za prostor namenjen mališanima. Ideja je da u parku u budućnosti osvanu nežni sadržaji za decu koji pozivaju na sve one vrednosti kojima se najmlađi i njihovi roditelji prirodno raduju.

Pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže u ovoj akciji koja za cilj ima uređenje javne površine koju svi koristimo kako bi ona postala istinski prijatan prostor za sve naše sugrađane a prevashodno za one najmlađe. Pridružite nam se u ovoj akciji i Vi. Obavezno povedite i svoje najmilije, decu, starije članove porodice kako bismo uz muziku i posluženje, u pozitivnoj atmosferi i dobrom društvu učinili nešto dobro i korisno za našu lokalnu zajednicu.


Ova akcija je nastala u saradnji i uz podršku Udruženja KROKODIL i Inicijative mladih za ljudska prava. Svoju prijavu za učešće nam pošaljite do 15. februara na office@krokodil.rs a mi ćemo vam odgovoriti sa više detalja.