Srećan rođendan Mohamedu!
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26306
post-template-default,single,single-post,postid-26306,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Srećan rođendan Mohamedu!

Srećan rođendan Mohamedu!

Mohamed je u petak napunio deset godina. Zajedno sa svojim roditeljima, braćom i sestrama, ujacima i ujnama, bakom i dekom, iz pakla Gaze je uz pomoć nas iz KROKODILa i nekolicine ljudi velikog srca prebegao u našu zemlju a zahvaljujući podršci građana Srbije i mnogih drugih zemalja koji neštedimice doniraju sredstva za izdržavanje ove porodice ovde boravi već nekoliko meseci. Iznenadili smo ga tortom s likom Sonica, njegovog omiljenog junaka, i poklonom koji je potajno priželjkivao – novim novcijatim trotinetom. Na malom slavlju koje smo mu, u saradnji s AK Running, priredili u prostorijama KROKODILovog Centra u isto vreme bilo je veselo ali i dirljivo a naša srca su bila istinski puna. U takvim trenucima znamo da sve što radimo ima smisla. Onog pravog – životnog smisla koga čine ljubav i empatija. Ono za šta želimo da verujemo da predstavlja ljudskost.

U isto vreme smo organizovali i predmaratonski pasta-parti za naše trkače koji su u nedelju istrčali svoje trke na beogradskom maratonu i time okončali još jednu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za palestinske porodice u Srbiji.

Hvala njima a hvala i vama. Pozivamo vas da i dalje donirate kako bismo pomagali onima kojima je pomoć uistinu potrebna.

Baš kao malom Mohamedu.