Dnevne kreativne radionice za odrasle – Festival KROKODIL 2024
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26430
post-template-default,single,single-post,postid-26430,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Dnevne kreativne radionice za odrasle – Festival KROKODIL 2024

Dnevne kreativne radionice za odrasle – Festival KROKODIL 2024

Pozivamo vas da se pridružite radionici ručnog veza sa BezVez u subotu 22. juna od 13 do 16 časova u Dečijoj Zoni Festivala KROKODIL u parku ispred Muzeja Jugoslavije. Na radionici ćete imati priliku da savladate osnovne tehnike i naučite sve o načinima primene ove vekovima stare veštine ukrašavanja tkanine. Radionica je otvorena za sve kojima se veze, igra i druži i nikakvo predznanje vam nije potrebno. Sav materijal za rad je obezbeđen. Zbog ograničenog broja mesta, prijave su obavezne na prijave@krokodil.rs Iza radionice ručnog veza BezVez stoji Marina Čabrilo (32), sociološkinja koja 2019. uplovljava u svet veza i ostalih vidova manipulacije na tekstilu.

Glavna vizija BezVeza od samog starta jeste promocija jednostavnosti, lepote i igre kroz ono što stvaramo. Sve što nastaje kroz igru i što nas samim tim zabavlja nastaje iz srca. Bezvez misija jeste da se vez ne zaboravi. Vez je tradicionalna tehnika ukrašavanja tkanine koja postoji u svim kulturama i koja nastavlja da živi kroz svoje različite forme i primenu. Baš na Bezvez radionicama neguju se i uče različite tehnike veza na podržavajući način, gde greške ne postoje. BezVez se uglavnom bavi izradom vezenih aplikacija na garderobi, a posebno oživljavanjem second hand komada. Godine 2021. BezVez uplovljava u avanturu prenošenja znanja o vezu i osniva #bezvezkursveza koji svakog meseca okuplja sve veći broj polaznika i polaznica.

U nedelju 23. juna u Dečijoj Zoni Festivala KROKODIL u parku ispred Muzeja Jugoslavije / Museum of Yugoslavia s početkom od 14 sati održaće se radionica art terapije za odrasle, Imaš petlju, koju će voditi Marija Trkulja. Cilj radionice IMAŠ PETLJU je da crtanjem i bojenjem delova petlje materijalizujemo naš problem; postavljajući ga na platno, samim tim izvan našeg tela, imamo mogućnost da ga sagledamo iz druge perspektive i tako lakše dođemo do rešenja. Radionica je namenjena svima, naročito onima onima koji žele prvi put da se oprobaju u ovakvom vidu terapije. Iako je terapija suštinski telesna, sam metod je veoma blag, podržavajući i rasterećujuć. Trajanje radionice je 3-4 sata. Radionica je predviđena za grupe od 5 do 10 osoba, a prijave su obavezne na prijave@krokodil.rs

Marija Trkulja je modni dizajner i fotograf, s velikim iskustvom u edukacijama koje je stekla kroz rad sa decom i odraslima kroz likovne radionice koje je godinama držala, kao i kroz školu fotografije. Svoje fotografije izlagala je na mnogim izložbama, grupnim i samostalnim i učestvovala u pripemi istih. Zahvaljujući ovim iskustvima osmislila je jedinstveni program art terapije “Imaš petlju”. Pored toga trenutno radi kao modni dizajner za firmu FUSH i kao jedan od predavača u školi Fabrika Fotografa.

Program KROKODILa preuzmite klikom OVDE