PROGRAM TREĆEG DANA FESTIVALA KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
26545
post-template-default,single,single-post,postid-26545,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

PROGRAM TREĆEG DANA FESTIVALA KROKODIL

PROGRAM TREĆEG DANA FESTIVALA KROKODIL

Trećeg i poslednjeg dana festival KROKODIL donosi bogat i raznolik program koji će se odvijati u tri različite zone ispred Muzeja Jugoslavije: Dečijoj zoni, Debatnoj zoni i na glavnoj bini u fontanti amfiteatra ispred muzeja.

Dečija zona nudi radionice i aktivnosti za decu različitih uzrasta ali i odrasle koji vole kreativne radionice, uključujući radionicu veza, književne radionice, likovne radionice, radionice cirkuskih veština, aktivnosti s terapeutskim psima i dečju predstavu.
Debatna zona posvećena je diskusijama ,,Fake News from the Past” i ,,Hrabrost – Proizvedeno u Ukrajini”, razgovorima 1 na 1 sa istaknutim autorima festivala Arnonom Grunbergom i Hasanom Blasimom.
Program na Glavnoj bini počinje Special ,,PičPrič” najuspešniji književni performans ženskog pripovedanja u regionu koji će voditi Rumena Bužarovska. Nakon ,,PičPrič” performansa na scenu dolaze Hasan Blasim i Dora Šustić a sofi ćemo razgovarati s Feđom Štukanom a uslediće i mini koncert Ane Paška.

DEČIJA ZONA (PARK ISPRED MUZEJA JUGOSLAVIJE):

Od 10:30 časova počinje inkluzivna radionica izrade stensila, crteža i kolaža u stilu Pop-arta, za uzrast od 4 do 9 godina.
Od 12:15 časova počinje pozorišna predstava za decu: Šumska bajka – u saradnji s Putujućim pozorištem Ćira, za uzrast od 2 do 12 godina.
Od 14:00 časova počinje PET terapija: Radionica s terapeutskim psima – u saradnji s Centrom za PET terapiju za uzrast od 4 do 10 godina.
Takođe od 14:00 počinje radionica IMAŠ PETLJU, art terapija za odrasle u saradnji s Marijom Trkuljom.

DEBATNA ZONA (PARK ISPRED MUZEJA JUGOSLAVIJE)


Od 11:30 časova počinje razgovor jedan na jedan s Hasanom Blasimom koji će voditi Mia David na engleskom.
Od 12:45 časova počinje debata: Fake News from the Past a učesnici su Arnon Grunberg, Ana Martinoli, Jasna Lambert, Dubravka Stojanović a moderator će biti Milena Berić. Jezik: engleski.
Od 14:30 časova počinje razogovor jedan na jedan s Arnonom Grunbergom koji će voditi Ivan Bevc. Razgovor će se voditi na engleskom.
Od 15:45 časova počinje debata na temu: Hrabrost – Proizvedeno u Ukrajini. Učesnici će biti Andrij Ljubka, Alja Tatarenko i Monika Herceg. Moderator će biti Andrej Ivanji. Debata će se voditi na zajedničkom.

GLAVNA BINA (AMFITEATAR ISPRED MUZEJA JUGOSLAVIJE)


Od 19:00 časova počinje ,,PičPrič“ Special PičPrič Special, jedinstven performans ženskog pripovedanja a pripovedaće: Jana Jakimovska, Lila Milić, Mima Simić, Jelena Veljača, Markiza De Sada, Jelisaveta Blagojević a vodiće Rumena Bužarovska.
Nakon ,,PičPrič” performansa na scenu dolaze Hasan Blasim i Dora Šustić a sofi ćemo razgovarati s Feđom Štukanom a uslediće i mini koncert Ane Paška.
Mima Simić i Daško Milinović pobrinuće se za program i dobru zabavu.
Ceo program festivala možete pogledati putem linka: https://www.krokodil.rs/…/SRP_FK24-Program-festivala-2.pdf
Ulaznice su dostupne putem GIGS TIX prodajne mreže i online na new.gigstix.com, kao i u KROKODIL-ovom Centru (radnim danima od 12 do 20 časova) i na biletarnici festivala sat vremena pre početka programa.