ŠTA JE KROKODOKODIL?
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
2193
post-template-default,single,single-post,postid-2193,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

ŠTA JE KROKODOKODIL?

ŠTA JE KROKODOKODIL?

Naziv KROKODOKODIL potiče od dečje reči croco što znači „čudovište“ i docodil što znači „koje voli da guta knjige sa i bez crteža“. Čudovište je prvi put primećeno davne 2013. godine u gradu Beogradu, mada postoje tragovi da je biće sa istim nazivom živelo u jednoj priči Duška Radovića, mnogo godina ranije. Naučnici tvrde da je KROKODOKODIL nastao kao podvrsta regionalnog književnog čudovišta KROKODIL. Njihovo srodstvo dokazuje se celim nizom osobina, ali pre svega građom sistema za gutanje knjiga. Jedina razlika je u izboru plena. KROKODOKODIL isključivo se hrani knjigama za decu i mlade.

KROKODOKODIL, prvi čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu

Deca uzrasta od devet do trinaest godina imaće priliku da vide kako nastaje knjiga i kroz interaktivni multi-medijalni književni događaj upoznaju najistaknutije pisce i ilustratore za decu – Jasminku Petrović, Boba Živkovića, Darka Macana i Anu Đokić. KROKODOKODILA će ukrotiti Raša Popov, uz podršku Krokodilovih voditelja Ivana Bevca i Krune Lokotara i muzičku podršku benda EPP.

Datum događanja: petak, 19.4.2013.
Mesto događanja: Kulturni centar Majdan, Kozjačka 3 -5, Beograd

RASPORED

Kreativne radionice: 10-12h (s pauzom za užinu)
Bazar: 12-13h
Centralni događaj: 13-14.30h
Koncert benda EPP i afterparty: 14.30-15h

RADIONICE

Krokodokodilove kreativne radionice posvećene su legendama svetske i domaće književnosti za decu i mlade. Radioničarski program podeljen je u četiri grupe. U svakoj grupi učestvuje po dvadeset polaznika uz podršku dva profesionalna voditelja.

TEME

I. Razigrani svet Pipi duge čarape (vode Maša Avramović i Aleksandra Stanković)
II. U švajcarskim planinama s Hajdi i Johanom Špiri (vode Darko Macan i Ana Đokić)
III. Tako je govorio Duško Radović (vode Ana Kilibarda i Vera Večanski)
IV. Đani Rodari, jezičke igre (vode Matteo Marazzi i Bojana Lukić)

 

plakatweb

 

Tags: