Bend Gilespi
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
2710
post-template-default,single,single-post,postid-2710,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Bend Gilespi

Bend Gilespi

 

gillespieGillespie je underground rock’n’roll bend iz Prištine. Osnovani su 2005. godine. Prvi album, živi demo pod nazivom “Nje dite e zakonshme” (Običan dan), sastoji se od deset originalnih pesama. Pesma “E di!” zauzimala je vrhove top-lista na Kosovu šest meseci, dok je singl “Luledielli” na nekoliko internacionalnih top-lista nominovan u kategoriji najbolje indie kompozicije.

Njihovi albumi su uvek besplatno distribuirani na internetu. Svirali su u raznim zemljama regiona (Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori), a bili su pozvani i na Green festival u Inđiji, kao predgrupa Red Hot Chilli Peppersima, ali zbog problema vezanih za putnu dokumentaciju nisu mogli da doputuju.

Bend je poznat po zastupanju ljudskih prava, naročito u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

souncloud

 

 

 

 

Tags: