TOMAS HAVLIK u novembru gost Beograda
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
3965
post-template-default,single,single-post,postid-3965,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

TOMAS HAVLIK u novembru gost Beograda

TOMAS HAVLIK u novembru gost Beograda

Thomas Havlik je rođen 1978. godine. Živi i radi u Beču. Jedan je od najistaknutijih austrijskih predstavnika transgresivne zvučne i vizuelne poezije.

Svojim konceptualnim pristupom poeziji Thomas Havlik ne samo da istražuje nove granice i domete poetskog izraza već i generiše izazovne poetske slike koje ekvilibriraju na tankoj ivici između razumevanja i misterije. Njegov se rad usredsređuje na nemogućnost komunikacije u cilju vizualizacije stvarnosti, na pokušaj dijaloga, disonantnost između forme i sadržaja i disfunkcionalnost jezika.

havlik photoNa sceni on kombinuje živo procesiranje glasa s pripremljenim mikrofragmentima slova, fonema i delića teksta dopuštajući svim tim zvukovima da zajedno s recitacijom i pokretom u prostoru stvore izražajno polje produbljene interpretacije time budeći jezik podsvesti i ujedno ga preobražavajući.

Kourednik je online magazina www.huellkurven.net, posvećenog zvučnoj poeziji i njenim derivatima.