DOROTI ELMIGER – autorka iz Švajcarske u Kući za pisce
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
4010
post-template-default,single,single-post,postid-4010,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

DOROTI ELMIGER – autorka iz Švajcarske u Kući za pisce

DOROTI ELMIGER – autorka iz Švajcarske u Kući za pisce

Doroti Elmiger (Dorothee Elmiger), rođena 1985. godine u Švajcarskoj, studirala je na Švajcarskom institutu za književnost u Bilu, a zatim i u Lajpcigu i Berlinu. Njen prvi roman “Einladung an die Waghalsigen” (Pozivnica za smele) osvojio je nekoliko nagrada, uključujući i književnu nagradu Aspekte 2010 za najbolji debitantski roman. Njena druga knjiga, „Schlafgänger“ (Mesečari), objavljena je 2014. godine. Ova knjiga je u 2015. godini osvojila Švajcarsku književnu nagradu. Sarađivala je sa vizualnim umetnicima, muzičarima i piscima. Živi i radi u Švajcarskoj.

AdS, auteurs et autrices de Suisse

Doroti Elmiger je februarska gošća Kuće za pisce, i prva koja dolazi iz Švajcarske. Švajcarska tako postaje šesnaesta zemlja iz koje dolaze naši rezidenti.

Doroti Elmiger će se beogradskoj publici predstaviti 18.02.2016. od 19 sati u Ustanovi kulture Parobrod, a 23.02. će nastupati na specijalnom zimskom programu Kikinda Short, u Zrenjaninu.

Boravak Doroti Elmiger u Beogradu podržala je Ambasada Švajcarske u Beogradu.

logo sv amb