VOLONTERSKA PRAKSA u Udruženju KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
16418
post-template-default,single,single-post,postid-16418,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

VOLONTERSKA PRAKSA u Udruženju KROKODIL

VOLONTERSKA PRAKSA u Udruženju KROKODIL

VOLONTERSKA PRAKSA u Udruženju KROKODIL

(2 kandidata)

Pozicija 

Volonter u periodu od šest meseci počev od 15. februara 2018. godine, s mogućnošću produženja. Fleksibilno radno vreme, minimum  4 sata dnevno, u skladu s potrebama Udruženja.

O poslodavcu

KROKODIL je akronim i znači: Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju.

Udruženje KROKODIL posvećeno je kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja u cilju razvoja književne publike kao i one zainteresovane za kulturu uopšte, promovisanju politike dijaloga, pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza prevashodno na prostoru zapadnog Balkana ali i produbljivanju uzajamnog razumevanja te prihvatanja različitosti na evropskom kontinentu i šire.

Udruženje KROKODIL osnovano je 2009. godine, kad je i pokrenulo književni festival KROKODIL, koji je te godine prvi put održan u Beogradu. Iako primarno zamišljen kao regionalna platforma, festival KROKODIL je ubrzo dobio međunarodne obrise i srazmerno brzo izrastao u jedan od najistaknutijih, najposećenijih i najprepoznatljivijih književnih događaja ne samo u okviru našeg regiona već i u Evropi. Veoma brzo nakon osnivanja, Udruženje KROKODIL se jedinstvenošću, originalnošću, ali pre svega napornim i predanim radom svog tima, našlo i na evropskoj književnoj sceni kao organizator ili koorganizator značajnih programa i projekata. Više detalja o svim našim bivšim, tekućim i budućim aktivnostima na www.krokodil.rs

Opis radnog angažovanja

Zbog povećanog obima posla, Udruženje KROKODIL poziva motivisane i komunikativne osobe, s izraženim interesovanjem za projekte u kulturi, da se pridruže našem dinamičnom timu. Volonteri će raditi direktno s članovima i zaposlenima na pružanju administrativne i tehničke podrške u svakodnevnom radu Udruženja.

Tokom prakse volonteri će imati priliku da se upoznaju s organizacijom rada neprofitnog udruženja u oblasti književnosti i kulture uopšte, pripremom i organizacijom događaja, redovno će komunicirati s piscima koji se nalaze na jednomesečnim rezidencijalnim boravcima u KROKODILovoj kući za pisce, te pomagati u izradi različitih izveštaja i analiza, kao i u pripremi predloga projekata koje sprovodi Udruženje. Ovo je odlična prilika posvećenim kandidatima za sticanje iskustva u oblasti menadžmenta u kulturi.

Kvalifikacije kandidata 

Student završne godine osnovnih studija, ili osoba sa nedavno završenim osnovnim ili master studijama; izraženo interesovanje za kulturu i/ili književnost; aktivno znanje engleskog jezika; odlične interpersonalne i komunikacijske veštine; sposobnost organizacije i upravljanja višestrukim zadacima u dinamičnom okruženju; poznavanje rada na računaru, uključujući i upotrebu društvenih mreža; sposobnost rada kao deo tima ili individualno; otvorenost za izazove i izražena motivacija za sticanje novih znanja i veština.

Da biste se prijavili, pošaljite CV i kratko motivaciono pismo na engleskom jeziku na office@krokodil.rs do 31. januara 2018. godine. Kandidate koji uđu u uži izbor pozvaćemo na razgovor u toku prve nedelje februara tekuće godine.