HATE POETRY BELGRADE #1
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
16918
post-template-default,single,single-post,postid-16918,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

HATE POETRY BELGRADE #1

HATE POETRY BELGRADE #1

Po prvi put u Beogradu poznati berlinski format Hate poetry!
Javno čitanje hate-mailova i
komentara.

KROKODILOV CENTAR ZA SAVREMENU KNJIŽEVNOST
KARAĐORĐEVA 43 
18. 9. utorak, 19:00
HATE POETRY BELGRADE #1
Javno čitanje hate-mailova i komentara.
Učestvuju: Borka Pavićević i Nedim Sejdinović.
Moderira: Dragan Ilić.

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizuje Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u utorak 18. septembra od 19 sati.
Borka Pavićević I Nedim Sejdinović čitaće pred publikom toksične komentare i mailove koje su dobijali poslednjih godina a događaj će moderirati Dragan Ilić.
Broj posetilaca je limitiran na pedeset.