Poziv za boravak autora na rezidencijalnom programu u Splitu u 2019
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17006
post-template-default,single,single-post,postid-17006,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Poziv za boravak autora na rezidencijalnom programu u Splitu u 2019

Poziv za boravak autora na rezidencijalnom programu u Splitu u 2019

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.

 

Uz partnere u projektu: Europske mreže Traduki , Ministarstva Kulture RH , Splitsko-dalmatinske županija i Grada Splita, Udruga Kurs  osigurala je stipendije za autore i prevoditelje u 2019. godini i smještaj u gradu Splitu.

Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama. Rezident ima obvezu  ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem dijelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge KURS.

 

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.

 

Termini boravka: siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac u 2019.godini.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe, da se od 17. listopada do 19. novembra  2018. godine prijave za sudjelovanje putem „Natječaja za književne stipendije“.

 

Prijava mora sadržavati:

  1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
  2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
  3. popis objavljenih djela
  4. kratak opis planova rada u Splitu
  5. pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

 

Aplikacije poslati na: Udruga KURS, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska

ili na e-mail adresu: maja6v@gmail.com , www.kurs.hr.

 

Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima.

Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.

 

Udruga KURS, listopad, 2018.