Svečano otvaranje izložbe PROVOKART Miroslava Vujovića Graforidže
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17009
post-template-default,single,single-post,postid-17009,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-27178

Svečano otvaranje izložbe PROVOKART Miroslava Vujovića Graforidže

Svečano otvaranje izložbe PROVOKART Miroslava Vujovića Graforidže

Miroslav Vujović Graforidža

PROVOKART

Trajanje izložbe: 01-30. Novembar 2018.

KROKODILov Centar za savremenu književnost

Karađorđeva 43 (ulaz iz Bašte)

Izložba je prodajnog karaktera.

 

U subotu 3. novembra u 20 sati u KROKODILovom Centru za savremenu književnost na adresi Karađorđeva 43, biće otvorena izložba pod nazivom PROVOKART Miroslava Vujovića Graforidže. Izložbu će otvoriti Zoran Kesić.

Izložba je prodajnog karaktera i trajaće do 30. novembra.

 

Miroslav Vujović Graforidža je grafički dizajner iz Beograda. Deo je ekipe Njuz neta i scenarističkog tima emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, za koje takođe radi i grafike. Završio je XIV gimnaziju, Arhitektonski fakultet u Beogradu, na kojem je jedno vreme radio i kao asistent iz 4 projektantska predmeta, a potom i Visoku sportsku školu kao diplomirani trener plivanja, što njegov otac nikad nije mogao da razume.

Grafičkim dizajnom počeo je da se bavi slučajno kada je jednog dana otišao u štampariju da podigne neke bedževe. Od tada pa sve do danas radi u toj oblasti. Specijalizovao se u izradi logotipa, a mnogi od njih našli su se u prestižnim svetskim časopisima za dizajn – Taschen Logo Design, Rockport, LogoLounge (u 9 izdanja), Wolda i dr. Za neke od svojih radova osvojio je prestižne nagrade, poput Red Dot, Graphis, A’ Design Award, Wolda (dva puta) itd.

Pre nekoliko godina obnovio je svoju ljubav prema plivanju, pa se danas takmiči u masters konkurenciji, u kojoj medalja ima mnogo više nego nagrada za dizajn. Učestvovao je na tri Evropska prvenstva i na jednom Svetskom prvenstvu. Najbolji plasman mu je 10. mesto na EP, 2018. godine.

 

Na izložbi PROVOKART prikazan je deo njegovih radova, među kojima su ideje iz sfere advertajzinga, zatim politički inspirisani posteri, kao i logotipi.