HATE POETRY No. 5: Branislav Trifunović - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17120
post-template-default,single,single-post,postid-17120,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

HATE POETRY No. 5: Branislav Trifunović

HATE POETRY No. 5: Branislav Trifunović

KROKODILOV CENTAR ZA SAVREMENU KNJIŽEVNOST

KARAĐORĐEVA 43

  1. januar petak, 19:00h

HATE POETRY BELGRADE #5

Javno čitanje hate-mailova i komentara.

Učestvuje: Bane Trifunović.

Moderira: Dragan Ilić.

Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.

Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru počev od utorka 15.01 u 12 sati.

Prvo izdanje formata Hate poetry u novoj 2019. godini predstavlja našeg poznatog glumca Baneta Trifunovića koji je ujedno i jedan od pokretača i nosilaca građanskih protesta koji okupljaju sve više pristalica. Voljen ali i omrznut zbog svoje osobine da bez dlake na jeziku komentariše drštvene događaje te da aktivno učestvuje u političkom životu zemlje, Bane Trifunović je, prirodno, često na meti onih koji se ne ustručavaju da vređaju i prete putem komentara ispod objavljenih tekstova, intervjua ili vesti kao i putem različitih društvenih mreža. Poslušajmo, dakle, poeziju mržnje u skladu s iskustvom Baneta Trifunovića, uz nezaobilaznu i vrhunsku moderaciju Dragana Ilića.

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!

Broj posetilaca je limitiran na pedeset. Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru. Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru počev od utorka 15.01 u 12 sati.