HATE POETRY BELGRADE #6 Vladimir Tabašević - KROKODIL
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17176
post-template-default,single,single-post,postid-17176,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

HATE POETRY BELGRADE #6 Vladimir Tabašević

HATE POETRY BELGRADE #6 Vladimir Tabašević

KROKODILOV CENTAR ZA SAVREMENU KNJIŽEVNOST
KARAĐORĐEVA 43
27. februar sreda, 19:00h
HATE POETRY BELGRADE #6
Javno čitanje hate-mailova i komentara.
Učestvuje: Vladimir Tabašević.
Moderira: Dragan Ilić.
Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.

Malo je pisaca na našoj sceni koji podiže toliko prašine i oko koga se lome koplja kao što je to ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za roman “Zabluda svetog Sebastijana” Vladimir Tabašević. Prirodno je da uz svu tu prašinu koja se za njim neprestano diže dolazi i velika količina mržnje. Dragan Ilić, stručnjak za sva pitanja i nijanse hejta upućivanog online i offline te kreator sintagme da “ne postoje hate freesadržaji”, razgovaraće s Vladimirom Tabaševićem odakle dolaze njegovi najogorčeniji neprijatelji, kako se uzvraća na hejterske poruke i šta on lično čini da bih ih preživeo, uz čitanje The best ofizbora hejterskih i pretećih poruka i komentara iz privatne zbirke Vladimira Tabaševića, ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade.

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!