Gigantomahija ili KROKODILov duel u tri runde No. 5
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17274
post-template-default,single,single-post,postid-17274,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Gigantomahija ili KROKODILov duel u tri runde No. 5

Gigantomahija ili KROKODILov duel u tri runde No. 5

KROKODILOV CENTAR ZA SAVREMENU KNJIŽEVNOST
KARAĐORĐEVA 43
24. april, sreda, 19:00h
GIGANTOMAHIJA ili KROKODILov duel u tri runde No. 5. na temu:
“Protesti. I šta sad?”
Učestvuju: Teofil Pančić i Goran Marković.
Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.

U aprilskom, petom izdanju Gigantomahije naša tema je “PROTESTI. I ŠTA SAD?”
Učestvuju: Teofil Pančić i Goran Marković

Protesti koji već više od tri meseca traju širom Srbije okupljaju široku neformalnu koaliciju levih i desnih stranaka, ubeđenja, političkih stanovišta. Shodno tome, oni izazivaju oprečne stavove te podelu na dve distinktne grupe: onu koja se grupiše oko ideje da prvo treba da srušimo aktuelnu vlast pa ćemo posle razgovarati o “finesama” po pitanjima Kosova, ljudskih i građanskih prava, ratnih zločina i tako dalje, i onu drugu, takozvane “oprezne” ili “gadljive”, koja je sklonija ideji da se prvo iskristališu stavovi te široke koalicije, pa da se onda napravi plan akcije.

S tim u vezi, GIGANTOMAHIJA će ovog meseca imati tri teme:
– SVESNO DESNO

– KAD JE VREME?

– GRAĐANSKI BUNT – mit ili stvarnost

Kao i do sada, format Gigantomahija sučeljava dvoje elokventnih ličnosti koje u tri petnaestominutne runde raspravljaju o temama od opšteg društvenog i političkog značaja. Kroz razmenu replika koje traju do tri minuta konfroniraju se sličnosti i razlike u stavovima dvoje sagovornika. Nakon četrdesetpetominutnog suočavanja, publika je slobodna da postavlja pitanja i razgovor se nastavlja u nešto neformalnijoj atmosferi.