HATE POETRY BELGRADE #6 Gorica i Dragan
festival, krokodil, jezici, region, pisci, prevodioci, knjizevnost, konferencija, debate,
17256
post-template-default,single,single-post,postid-17256,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-27178

HATE POETRY BELGRADE #6 Gorica i Dragan

HATE POETRY BELGRADE #6 Gorica i Dragan

KROKODILOV CENTAR ZA SAVREMENU KNJIŽEVNOST
KARAĐORĐEVA 43
16. april, utorak, 19:00h
HATE POETRY BELGRADE #6
Javno čitanje hate-mailova i komentara.
Učestvuje: Gorica Nešović i Dragan Ilić.
Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.
 
Dragan Ilić, stručnjak za sva pitanja i nijanse hejta upućivanog online i offline te kreator sintagme da “ne postoje hate freesadržaji”, razgovaraće sa svojom višegodišnjom prijateljicom i poslovnom partnerkom Goricom Nešović odakle dolaze njihovi najogorčeniji neprijatelji, kako se uzvraća na hejterske poruke i šta oni čine da bi ih preživeli, uz čitanje The best of izbora hejterskih i pretećih poruka i komentara iz njihove poslovne i privatne zbirke.
 
Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!